Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

Lapti rakentaa Hämeenlinnan yhteiskoulun

17/11/2022, 04:34
Lapti rakentaa Hämeenlinnan yhteiskoulun
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Hämeenlinnan yhteiskoulun alue muuttuu tulevina vuosina alueen asukkaat yhteen kokoavaksi monitoimikeskukseksi, kun pihalle nousee Tuomelan koulun kylkeen uusi koulurakennus kirjastoineen ja nuorisotiloineen sekä aktiivisuuteen kannustava piha-alue ja liikuntahalli. Suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy.

Koulukokonaisuus on mitoitettu noin 900 oppilaalle ja 100 työntekijälle. Uuden koulurakennuksen ja liikuntahallin toteutus käynnistyy suunnittelulla marraskuussa 2022 ja rakentaminen alkaa keväällä 2023. Kokonaisuus valmistuu loppuvuodesta 2024, ja koulu ja liikuntahalli otetaan käyttöön kevätlukukaudeksi 2025.

Uuden koulurakennuksen keskiössä ja koko koulun sydämenä on yhteisöllinen monitoimialue, jossa sijaitsevat monikäyttöinen ruokailutila, oppiportaat näyttämöineen, musiikin opetustila ja alueen lähikirjasto. Monipuolinen kokonaisuus luo puitteet yhteisöllisille tapahtumille sekä koulupäivän aikana että vapaa-ajalla.

Koulun uusista tiloista tulee muunneltavia, jotta ne vastaavat opetuksen tarpeita vuosienkin päästä ja jotta opetus on toteutettavissa joustavasti ja oppilaslähtöisesti mahdollistaen yhteistyön sekä ryhmän sisäisesti että yhdessä muiden opetusryhmien kanssa.

”Suunnittelumme keskiössä on ollut koulun ja alueen asukkaat yhteen kokoava monitoimikeskus. Jäljelle jäävä ja uusi koulurakennus tulevat muodostamaan toiminnallisesti sujuvan yhteiskoulun, ja keskus tulee kokoamaan ihmisiä yhteen myös vapaa-ajalla. Tulemme suunnittelemaan tilat loppuun yhdessä käyttäjien kanssa parhaiden ratkaisujen löytämiseksi”, kertoo Laptin Pirkanmaan aluejohtaja Tuomo Turkkinen.
Liikuntahalli nousee vanhan puretun Hämeenlinnan yhteiskoulun tilalle ja toimii koulun liikunnanopetuksen tilana ja alueen asukkaiden liikuntapaikkana.

#rakennusliike lapti oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0