Infrastruktuuri
1 min luettu

Latauslaitevalmistaja Kempower aikoo listautua pörssiin

22/11/2021, 10:20
Latauslaitevalmistaja Kempower aikoo listautua pörssiin
Kempower valmistaa latauslaitteistoja eri tyyppisille ajoneuvoille linja-autoista henkilöautoihin, raskaisiin hyöty‑ ja muihin sähköajoneuvoihin sekä esimerkiksi satamiin. Kuva: Kempower Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Lahtelaislähtöinen sähköajoneuvojen latauslaitevalmistaja Kempower suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin. Yrityksen liikevaihto on kasvanut tänä vuonna huimasti viime vuodesta. Yrityksen vuoden 2020 liikevaihto oli 3,3 miljoonaa euroa, mutta tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä liikevaihtoa oli ehtinyt kertyä jo 19 miljoonaa euroa. Kempowerin hallitus on vahvistanut Kempowerin 4-6 vuoden aikavälin tavoitteeksi kasvun 200 miljoonan euron liikevaihtoon.

Kempower Oy:n ja Kemppi Group Oy:n hallitusten puheenjohtaja Antti Kemppi kertoo, että listautumiselle pyritään nopeuttamaan kasvua entisestään.

– Kempowerin kasvu on ollut voimakkaasti kasvavalla markkinalla huimaa, ja yhtiö on pystynyt luomaan merkittäviä kilpailuetuja teknologiaosaamisensa ja innovatiivisuutensa ansioista. Uskon tähänastisen olevan vasta esimakua siitä, mitä Kempower voi tulevaisuudessa saavuttaa. Tämän tavoitteena olevan tulevan kasvun nopeuttamiseksi suunnittelemme nyt yhtiön listautumisantia, Kemppi sanoo tiedotteessa.

Lisänäkyvyyden odotetaan myös parantavan Kempowerin tunnettuutta niin yleisön keskuudessa kuin työnantajana ja siten parantavan Kempowerin kilpailukykyä. Listautuminen mahdollistaisi myös Kempowerin osakkeiden hyödyntämisen tehokkaammin kannustinohjelmissa Kempowerin henkilöstölle ja vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa.

Kempower on Kemppi Group Oy:n tytäryhtiö ja näin osa Kemppi Group Oy -konsernia, joka on vuonna 1949 perustettu suomalainen perheyritys. Kempowerin maantieteelliset päämarkkinat ovat Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska, joiden osuus Kempowerin liikevaihdosta oli 70 prosenttia vuoden 2020 tilikaudella ja 90 prosenttia konserniliikevaihdosta 30. syyskuuta 2021 päättyneellä yhdeksän kuukauden jaksolla.

#helsingin pörssi #kempower #lahti #latauslaitteet #nasdaq helsinki #sähköautot #talous
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0