Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

Leppävaaran ideakilpailu ratkesi 

26/04/2024, 07:51
Leppävaaran ideakilpailu ratkesi 
Kuva: YIT
Toimitus Toimitus
Like 0

Voittajaehdotuksessa radan pohjoista ja eteläistä puolta yhdistää Turuntien päälle suunniteltu kansirakentaminen ja sen päälle rakennettavat talot. Alueelle on suunniteltu asuin- ja työpaikkakortteleita. Suunnitelma sai kiitosta kunnianhimoisuudestaan mutta myös realistisuudestaan.

– Walk Around vastasi parhaiten kilpailun tavoitteita rakentaa Leppävaarasta toiminnallisesti sekoittunut keskusta-alue, jossa palvelut, asuminen, työpaikat, tapahtumat ja harrastusmahdollisuudet muodostavat uutta urbaania ja monipuolista kaupunkirakennetta, totesi Espoon kaupunkiympäristön toimialajohtaja ja tuomariston puheenjohtaja Olli Isotalo.

– Olemme viime vuosina toteuttaneet useita hankkeita Espoossa ja saaneet kehittää kaupunkia yhdessä kumppaneidemme kanssa. Olemme erittäin iloisia siitä, että ehdotuksemme Leppävaaran kehittämiseksi voitti kovatasoisen kilpailun ja sai myös eniten positiivisia reaktioita yleisöltä. Yhteistyö ryhmittymän kesken sujui erinomaisesti, mikä edesauttoi suunnitelman tekoa. Onnistuimme erityisesti kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden suunnittelussa, hulevesien hallinnassa ja luonnon monimuotoisuuden vahvistamisessa hallitun villiinnyttämisen periaattein, sanoi YIT:n kaupunkikehityksestä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Juha Kostiainen.

#espoo #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0