Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

Leppävaaran keskustan kehittyminen käynnistyy

23/09/2022, 00:28
Leppävaaran keskustan kehittyminen käynnistyy
Kuva: Arkkitehtitoimisto Helin & Co
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Suunnittelun tavoitteena on tasapainottaa pohjois- ja eteläosan välistä kaupunkikuvaa ja monipuolistaa Leppävaaran keskustan liike- ja toimistokortteleiden käyttö.

Asemakaavan muutoksella kehitetään Leppävaaran keskustaa yhtenäisenä kokonaisuutena. Suunnittelun tavoitteena on tasapainottaa pohjois- ja eteläosan välistä kaupunkikuvaa ja toimintoja. Tavoitteena on monipuolistaa Leppävaaran keskustan liike- ja toimistokortteleiden käyttöä. Leppävaaran katualueita kehitetään kaupunkirakenteeseen paremmin soveltuviksi.

Espoo käynnistää Leppävaaran keskuksen kehittämisen ensimmäinen vaiheen. Kauppakeskus Sello laajenee bussiterminaalin päälle ja uusi pysäköintilaitos rakennetaan radan varteen. Laajennus käsittää 10 000 kerrosneliömetriä uutta palvelu- ja liiketilaa sekä viihtyisän kattopuutarhan palveluineen.

Radan eteläpuolella, Leppävaaranaukiolla sijaitseva bussiterminaali, saa katteen.

Liiketilalaajennuksen länsipuolelle on suunnitteilla noin 330-paikkainen Rataparkki-pysäköintilaitos. Sellon laajennus ja pysäköintilaitos sovitetaan yhteen Espoon kaupunkiratahankkeen kanssa – Helsingin ja Leppävaaran välistä kaupunkirataa jatketaan Kauklahteen.

Myös vanhan keskuksen kehittäminen jatkuu radan pohjoispuolella. Kaupunki järjestää myöhemmin syksyllä siitä kansainvälisen kaksivaiheisen ideakilpailun.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee ehdotusta radan eteläpuolisen asemakaavan muutokseksi kokouksessaan 28.9.2022, minkä jälkeen se etenee kaupunginhallitukseen hyväksyttäväksi.

#espoon kaupunki #helsinki #kaukalahti #leppävaara
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0