Luokittelematon
3 minuutteja luettu

Liikkuvien työkoneiden alalla työllistytään hyvin

10/05/2023, 03:05
Liikkuvien työkoneiden alalla työllistytään hyvin
Liikkuvien työkoneiden alalla työllistytään hyvin ja kestävä tulevaisuus rakennetaan tiedolla, taidolla ja teknologialla.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Liikkuvat työkoneet rakentavat kestävää tulevaisuutta ja tarjoavat kiinnostavia työpaikkoja.

Liikkuvien työkoneiden ala palvelee laajasti koko rakennetun ympäristön toimialaa.

Koneilla rakennetaan kestävää tulevaisuutta ja vaikutetaan vahvasti ympäristöön.

Esimerkiksi konevaltainen infra-ala tarjoaa työtä kiinnostavassa ympäristössä isojen liikkuvien koneiden parissa. Työ on merkityksellistä, sillä sen kautta mahdollistetaan muun muassa ihmisten sujuva ja turvallinen arki.

Töitä pääsee tekemään ripeään tahtiin ja tehdyn työn jälki näkyy nopeasti. Ala hyödyntää korkeaa teknologiaa ja ympäristöarvot huomioidaan tarkasti.

Liikkuvilla koneilla rakennetaan tulevaisuuden yhteiskuntaa ja ala tarjoaa kiinnostavia työtehtäviä niin tutkimuksen, tuotekehityksen, suunnittelun, projektijohdon, koneoperoinnin, huollon kuin myynnin parissa.

Liikkuvien työkoneiden alalla työllistytään hyvin ja kestävä tulevaisuus rakennetaan tiedolla, taidolla ja teknologialla.

Infra-alalla rakennetaan teitä, rautateitä, satamia ja rakennusten perustuksia, puistoja ja virkistysalueita, siltoja, kalliotiloja, tunneleita, vesiväyliä ja rantarakenteita. Lisäksi alan ammattilaiset tuottavat rakentamisessa tarvittavat kiviainekset ja vastaavat rakennusmateriaalien kierrätyksestä sekä vaativista erikoiskuljetuksista ja nostotöistä.

Suomessa infraa rakennetaan, korjataan ja hoidetaan vuosittain lähes yhdeksällä miljardilla eurolla ja alalla työskentelee 45 000 ammattilaista. Talonrakentamiseen liittyvät pohjatyöt mukaan lukien infrarakentaminen edustaa noin neljäsosaa rakentamisen kokonaismäärästä Suomessa.  Koneet ovat isoja ja teknologia tekee työstä tehokasta.

Onkin tärkeää, että koneet ovat kunnossa ja sisältävät viimeisintä teknologiaa, sillä viivästykset työmaaympäristössä ovat monesti kalliita ja vaikuttavat monien toimijoiden aikatauluihin.


Rakennuskonealan Näyttely-yhdistyksen puheenjohtaja Reijo Karppinen kehottaa nuoria ja ammatinvaihtajia miettimään aidosti vaihtoehtoja tulevaisuudelleen ja harkitsemaan liikkuvien koneiden alaa, joka tarjoaa paljon työpaikkoja, monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuksia kehittyä.

Hän itse on kasvanut maatilalla Itä-Suomessa ja ollut aina kiinnostunut koneista, autoista ja traktoreista.

Kaikki alkoi Tunturi-mopon moottorin purkamisesta ja sen takaisin kokoamisesta. Karppinen kouluttautui autonasentajaksi ja -insinööriksi, nykyään hän on  Dynaset Oy:n pääjohtaja. Vuosien varrelle on mahtunut monia erilaisia työtehtäviä ja -haasteita.  

Karppinen uskoo alan tulevaisuuteen: ”Ajoneuvoissa ja liikkuvissa koneissa on kehittynyttä ja kilpailukykyistä teknologiaa ja siten konealalla saa elää aallon harjalla. Liikkuvien koneiden merkitys kehityksen edistäjänä jatkuu varmasti ja toimialan näkymät ovat erinomaiset myös tulevaisuudessa.”

Kestävä tulevaisuus rakennetaan tiedolla, taidolla ja teknologialla

Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry tuo esille Se on ala -kampanjallaan liikkuvien työkoneiden alan monipuolisia mahdollisuuksia. Tavoitteena on tarjota tietoa alan vaihtamista tai opiskelua harkitseville. Kampanja on kohdennettu henkilöille, joiden kiinnostuksen kohteena ovat koneet, teknologia, logistiikka ja ympäristö.

Alalla tehdään perustaa kestävälle tulevaisuudelle rakentamalla ympäristöä ja ottamalla huomioon yhteiskunnan ja ympäristön tarpeet. Kyseessä on teknologia-ala, jossa äly ja voima kohtaavat.

Mahtavinkin kone tarvitsee ihmisiä niitä kehittämään ja ohjaamaan. Liikkuvien työkoneiden ala on yksi teknologiakehityksen kärkialoista, joissa rakennetaan kestävämpää tulevaisuutta.

#infra #kestävä kehitys #rakentaminen #teknologia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0