Rakentaminen Koulu
2 minuutteja luettu

Limingan lukioremontissa säästöä jopa satoja tuhansia

6/10/2021, 14:00
Limingan lukioremontissa säästöä jopa satoja tuhansia
Limingan lukion auditorion lasiseinä, havainnekuva. Lähde: Lukkaroinen Arkkitehdit
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Lukiolaiset ovat voineet jatkaa opiskeluaan Limingan lukion tiloissa meneillään olevasta peruskorjauksesta huolimatta, kiitos rakennustöiden yhteistoiminnallisen toteutustavan. Yli 300 oppilaan lukio jatkaa toimintaansa peruskorjattavissa tiloissa koko hankkeen ajan. Uudet tilat valmistuvat joulukuussa 2022.

– Yhteistoiminnallisen KVR-urakkamallin valitsemiseen vaikutti vahvasti se, että lukion ei tarvinnut siirtyä väistötiloihin remontin ajaksi. Jo nyt olemme nähneet, että osallistava ja yhdessä asetettuihin tavoitteisiin nojaava tapa suunnitella ja rakentaa on kullanarvoinen. Koska lukion ei tarvinnut väliaikaisesti muuttaa, kunta säästää satoja tuhansia euroja, Limingan kunnan tekninen johtaja Simo Pöllänen sanoo.

Hankkeen rakennuttajakonsulttina ja akustiikkasuunnittelijana toimii A-Insinöörit. Heidän kehittämänsä yhteistoiminnallisen KVR-urakkamallin mukaisesti uudistuksen tavoitteet ja kustannusraamit on suunniteltu ja urakkakilpailutus arvioitu mo­niam­ma­til­li­ses­ti teknisen toimen, lukion henkilökunnan, rakennusurakoitsijan, arkkitehtien ja muiden suunnittelijoiden yhteistyönä.

– Koulun toimiminen peruskorjauksen keskellä vaatii erityisen tiivistä ja avointa yhteydenpitoa kaikkien osapuolten kesken. Muun muassa kulkuväylät ja koulun käytössä olevien tilojen erottaminen työmaa-alueesta on suunniteltu huolellisesti, jotta lukiolaisten on turvallista käydä koulua ilman häiriöitä, rakennuttajakonsultti Ari-Matti Jänkälä A-Insinööreistä kertoo.

Hankkeessa rakennetaan myös uusi konserttisali

Lukion ensimmäisen kerroksen tilat uudistuvat remontissa kauttaaltaan, ja uudisosaan rakentuu valoisa opiskelijakunnan kahvilatila. Kahvilan ja äänieristettyjen pienryh­mätilojen lisäksi alakertaan tulee moderni muuntuva oppimisympäristö, innovaatioareena, jossa voi työskennellä isommissa ja pienemmissä ryhmissä.

Limingan vanhan konserttisalin tilalle nousee uusi 320-paikkainen kulttuurisali, jonka teleskooppikatsomo on muunneltavissa käyttötarkoituksen mukaan.

– Salista tulee Oulun seudun merkittävimpiä konserttisaleja. Sali toimii paitsi konserttisalina ja näyttämönä, myös lukion auditoriona, tilana ylioppilaskirjoituksille sekä muunneltavana opetustilana. Akustiikalla ja äänieristyksellä on suuri merkitys, Simo Pöllänen sanoo.

Myös Limingan seudun musiikkiopisto saa konserttisalista käyttöönsä uuden tilan harjoitteluun ja esityksiin.

#a-insinöörit #konserttisali #kvr-urakka #limingan lukio #liminka #lukio
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0