Rakentaminen Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Lippulaiva avaa ovensa

31/03/2022, 05:18
Lippulaiva avaa ovensa
Lippulaiva
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Suur-Espoonlahden alueen asukkaiden palvelut paranevat Lippulaivan avatessa ovensa tänään, 31. maaliskuuta. Lippulaiva on voimakkaasti kasvavan vaikutusalueensa vahva lähipalveluiden keskus, johon sijoittuu noin 100 erilaista liikettä, kahviloita ja ravintoloita sekä yksityisiä ja julkisia palveluita.

Lippulaivasta löytyy yksi pääkaupunkiseudun laajimmista ruokakaupan keskittymistä.  Päivittäistavarakaupan osuus Lippulaivan yli 44 000 neliön vuokrattavasta pinta-alasta onkin noin 45 prosenttia. Lippulaivassa on myös yli 20 kahvilaa ja ravintolaa, jotka tuovat alueen asukkaille uusia ruoka- ja kahvilaelämyksiä. Keskuksen ravintola- ja kahvilatarjonta pitää sisällään sekä kotimaisia toimijoita että kansainvälisiä ketjuja.

Kaupunkikeskuksesta löytyy lisäksi paljon erilaisia palveluja ja toimintoja, kuten Espoonlahden lähes 2 900 neliön aluekirjasto, englanninkielinen päiväkoti, kuntokeskus sekä Suomen suurimpiin yksityisiin terveysalan yrityksiin lukeutuvan Terveystalon toimipiste.

“Lippulaiva on asiakkailleen ainutlaatuinen ja monipuolinen kaupunkikeskus, johon sijoittuu liikkeiden lisäksi paljon erilaisia palveluja ja toimintoja, ja asiakkaiden on näin helppo hoitaa yhdellä käynnillä monta erilaista asiaa. Olemme myös erittäin tyytyväisiä liiketilojen yli 90 prosentin vuokrausasteeseen, ja etenkin kysyntä Lippulaivan ravintola-alan vuokralaisille varattuja tiloja kohtaan yllätti positiivisesti”, toteaa Cityconin liiketoimintajohtaja Mari Laaksonen.

Yhistää bussit metron kanssa

Lippulaiva toimii myös liikenteen solmukohtana, sillä Espoonlahden metroasema ja bussiterminaali sijaitsevat keskuksen yhteydessä. Espoonlahden metroasemalta ja bussiterminaalilta on suora liukuporras- ja hissiyhteys Lippulaivaan. Osittain näiden liikennejärjestelyjen ansiosta Lippulaivassa arvioidaan käyvän vuosittain noin kahdeksan miljoonaa asiakasta.

Lippulaivan yhteyteen rakennetaan kaikkiaan kahdeksan asuinkerrostaloa, joihin tulee yhteensä 560 asuntoa. Citycon rakennuttaa Lippulaivan luoteispäätyyn, bussiterminaalin päälle neljä 4–14-kerroksista vuokrakerrostaloa, joihin valmistuu noin 275 asuntoa. Kerrostaloista ensimmäinen valmistuu tämän vuoden lopussa ja loput kolme vuoden 2023 alussa. Kahden vuokrakerrostalon rakentaminen aloitetaan myöhemmin. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Citycon toteuttaa omaa vuokra-asuntotuotantoa. Kahden asuinkerrostalon rakennusoikeus on myyty rakennusyhtiö Hausialle.

”Lippulaiva on malliesimerkki päivitetyn strategiamme toteutuksesta ja ensimmäinen virstanpylväs mittavien kehityshankkeidemme potentiaalin toteuttamisessa. Kehitämme monikäyttöisiä kaupunkikeskuksia, joissa monipuolinen palvelutarjonta, vähittäiskauppa, asunnot sekä toimistot yhdistyvät hyvin toimiviin liikenneyhteyksiin”, painottaa Cityconin kiinteistökehitys- ja sijoitusjohtaja Erik Lennhammar.

Tulevaisuutta silmällä pitäen Lippulaiva on hiilineutraali rakennus monien kestävien energiaratkaisujensa ansiosta. Lippulaivan alle on rakennettu Euroopan suurin kaupallisen rakennuksen geoenergiaratkaisu, ja Lippulaivan sähkönkulutusta optimoidaan älykkäällä ohjauksella. Lippulaivalle tehdään LEED ja Smart Building -sertifiointijärjestelmien mukainen ympäristöarviointi.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0