Rakentaminen Koulu
1 min luettu

Lisää puukouluja Uudellemaalle - Puurakentajat Group toimittaa massiivipuuelementit

26/08/2021, 13:17
Lisää puukouluja Uudellemaalle - Puurakentajat Group toimittaa massiivipuuelementit
Helsingin luonnontiedelukio rakennetaan massiivipuuelementeistä. Kuva: Arkkitehdit AFKS, SRV
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Pääkaupunkiseudulle kohoaa pian taas kaksi uutta massiivipuuelementeistä rakennettavaa koulua. Tänä syksynä Helsingin Kaarelaan valmistui yksi Suomen suurimmista puuelementtikouluista, kun suomalais-venäläinen koulu saatiin valmiiksi. Nyt puukouluja ollaan rakentamassa myös Inkooseen ja Kumpulaan.

Helsingin luonnontiedelukion puurunkotoimitus Kumpulan yliopistokampukselle toimitetaan loppuvuodesta 2021. Lukioon rakennetaan viisi kerrosta ja kellari, yhteensä noin 5290 brm2. Inkooseen rakennetaan kunnan suurin ruotsinkielinen koulu Inkoonjoen rannalle. Inkoon Kyrkfjärdenin kouluun tulee kaksi kerrosta ja kokonaisala on noin 3130 brm2, ja puurunkotoimitus on sovittu alkuvuodelle 2022.

Ympäristöministeriö julkaisi viime syksynä julkisen puurakentamisen kansalliset tavoitteet, joiden mukaan puurakentamisen markkinaosuus kaikesta julkisesta uudisrakentamisesta on 31 prosenttia vuonna 2022 ja 45 prosenttia vuonna 2025. Taustalla on ilmastonmuutoksen hillintä ja pyrkimys kohti vähähiilisempää rakentamista.

#helsinki #puu #puukoulu #puurakentajat group oy #puurakentaminen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0