Energia
1 min luettu

Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto 2022 alkaa

3/08/2022, 09:41
Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto 2022 alkaa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Vuosihuolloissa polttoaineesta vaihdetaan neljäsosa uuteen. Polttoaineenvaihdon lisäksi molemmilla yksiköillä tehdään erilaisia ennakkohuoltotöitä, tarkastuksia, korjauksia ja koestuksia. Lisäksi Loviisa 1:llä jatketaan edellisissä vuosihuolloissa aloitettua hätädieseleiden automaatiomodernisointia. Modernisointihankkeessa alkuperäisiä automaatiojärjestelmiä korvataan digitalisilla järjestelmillä.
”Loviisan laitosyksiköitä on kehitetty ja modernisoitu järjestelmällisesti ja suunnitelmallisesti koko sen laitoshistorian ajan. Myös tänä vuonna toteutamme normaalien vuosihuoltotöiden lisäksi useita laitos- ja henkilöturvallisuutta sekä toiminnan luotettavuutta parantavaa toimenpidettä,” kertoo Loviisan voimalaitoksen johtaja Sasu Valkamo.

”Valmistaudumme myös voimalaitoksen käytön jatkoon. Fortum on hakenut Loviisan voimalaitoksen molemmille yksiköille uutta käyttölupaa vuoden 2050 loppuun saakka. Uuden käyttölupajakson aikana voimalaitoksen odotetaan tuottavan yhteensä 170 terawattituntia päästötöntä sähköä. Tuotannon jatkaminen Loviisassa on erityisesti satsaus puhtaan kotimaisen sähkön toimitusvarmuuteen,” Valkamo sanoo.

#fortum
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0