Infrastruktuuri
2 minuutteja luettu

Lujabetoni myy Venäjän liiketoimintansa

10/01/2022, 07:56
Lujabetoni myy Venäjän liiketoimintansa
Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo. Kollaasin kuvat: Luja-yhtiöt
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Olemme jo jonkun aikaa arvioineet strategisesti toimintaamme Venäjällä ja tulleet siihen tulokseen, että sopivan hetken koittaessa myymme liiketoimintamme ja keskitymme Suomen ja kasvavan Ruotsin liiketoimintamme kehittämiseen. Nyt koitti oikea hetki ja vetäydymme Venäjän markkinasta sekä kotiutamme pääomamme kohdistaen ne paremmin tuottaviin investointeihin. Myös kumppanillamme Ruduksella oli samansuuntaisia ajatuksia ja yhteisymmärrys valmisbetonitoiminnan lopettamisesta löytyi melko helposti, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Myyntipäätös tehtiin, vaikka Lujabetonin ja Ruduksen yhteisyritys OOO Lujabetomix on tehnyt kuluneen vuoden aikana kohtuullisen hyvää tulosta. Lujabetoni toteaa tiedotteessaan , että Pietarin alueen valmisbetonimarkkina on vahvasti kilpailtua ja hintakilpailu erittäin kireää ja lisäksi se kertoo, että myös tulevaisuuden uhkakuvat vaikuttivat myyntipäätökseen.

“Tiedossa on myös Venäjän markkinassa liiketoiminnan haasteellisuus sekä tulevaisuuden näkymien yleinen heikentyminen. Myös erilaiset geopoliittiset uhkakuvat saattavat realisoituessaan lisätä Venäjällä toimimisen vaikeuskerrointa entisestään”, tiedotteessa summataan.

– Lujan yksi arvoista on liikojen riskien välttäminen, joten jo pelkästään senkin takia päädyimme tähän ratkaisuun, Isotalo toteaa.

Lujabetoni on toiminut Venäjällä vuodesta 2008, jolloin se aloitti valmisbetonitoimintansa Pietarissa OOO Lujabeton -nimellä. Lujabetoni osti tuolloin Kolomyagin valmisbetonitehtaan ja rakensi heti seuraavana vuonna kaksi uutta tehdasta Lapinskyn ja Gorelovon teollisuusalueilla. OOO Lujabetonin toimitusmäärät Venäjällä vastasivat jopa Lujabetonin koko Suomen valmisbetonitoimituksia yli kymmeneltä tehtaalta. Vuonna 2014 Lujabetoni ja Rudus Oy yhdistivät voimansa ja perustivat Venäjälle OOO LujaBetomix -yhteisyrityksen. Parhaimmillaan yhteisyritys saavutti paikallisesti 6-7 prosentin markkinaosuuden Pietarin alueen valmisbetonimarkkinasta ja sillä oli seitsemän tehtaan verkosto sekä noin 25 miljoonan euron liikevaihto.

– Oli järkevää yhdistää voimamme Venäjän kilpailuilla markkinoilla. Synergialla saimme paljon etuja ja saavutimme menestystä valmisbetonimarkkinassa. Esimerkkinä tästä on Lakhta Centerin 462 metriä korkean pilvenpiirtäjän betonitoimitus, jolla pääsimme Guinnessin ennätysten kirjaan maailman suurimmalla kertavalulla, valmisbetonitoiminnan johtaja Markus Haatainen sanoo.

#lujabetomix #lujabetoni #rudus #talous #venäjä #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0