Rakentaminen Yritykset
1 min luettu

Lujatalo ja LähiTapiola rakentavat Servicalle uudet toimitilat Kuopioon

12/10/2021, 07:21
Lujatalo ja LähiTapiola rakentavat Servicalle uudet toimitilat Kuopioon
Havainnekuva Servicalle rakennettavista uusista toimitiloista Kuopiossa. Kuva: Lujatalo
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Omistajilleen ruokapalveluja, puhtaus- ja välinehuoltoa, kiinteistötekniikan ja kiinteistöjen ylläpitoa sekä logistiikan palveluita tuottavan Servican hallitus on valinnut Lujatalon ja LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:n muodostaman ryhmittymän Servican uusien toimitilojen rakentajaksi ja vuokranantajaksi.

Uusiin toimitiloihin siirtyvät tammikuussa 2023 Servican keskusvarasto, apuvälinehuolto, kiinteistöpalvelut ja hallinto. Toimitilojen tilahankkeeseen ryhdyttiin, koska nykyinen vuokrasopimus päättyy tammikuussa 2023.

– Tämän hankkeen myötä Servicalle saadaan logistisesti hyvältä paikalta ympäristöystävälliset ja toimivat tilat hiukan nykyistä pienemmillä kustannuksilla. Toimitila mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja keskusvaraston mahdollisen laajentamisen tulevaisuudessa, Servican toimitusjohtaja Kirsi Kokkonen sanoo.

Hankkeessa käytetään RTS-ympäristötyökalua, jonka avulla tuleva vuokranantaja voidaan sitouttaa tekemään energiatehokkaita ja ympäristövastuullisia ratkaisuja. Hankinnassa hinnan painoarvo oli 40 prosenttia (kuukausivuokra) ja laadun 60 prosenttia (sijainti 15 prosenttia, rakennus 15 prosenttia, tontti 15 prosenttia, ympäristövastuullisuus 15 prosenttia). Uuden toimitilan pääenergiamuotoina ovat maalämpö ja aurinkolämpövoimala, jotka pienentävät energiaan meneviä kustannuksia noin 50 prosenttia verrattuna nykyisiin energiakustannuksiin.

Toimitilan toiminnallinen suunnittelu käynnistyy lokakuun aikana ja rakentaminen joulukuussa. Kohteen työllistävä vaikutus on noin 40 henkilötyövuotta.

#kuopio #lähitapiola #lujatalo #servica #toimitilat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0