Koulu
1 min luettu

Lujatalo on voittanut Kotkan kampusurakan

27/09/2021, 12:06
Lujatalo on voittanut Kotkan kampusurakan
Kotkaan rakennettava Xamk-kampus, ilmakuva koillisesta. Kuva: Luja-yhtiöt
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Lujatalo urakoi Kotkan uuden ammattikorkeakoulukampuksen Kotkan Kantasataman alueelle, jolla on jo ennestään käynnissä useita rakennushankkeita. Kampus rakennetaan Merikeskus Vellamon ja suunnitteilla olevan tapahtumakeskuksen läheisyyteen. Rakennustyöt aloitetaan vielä syyskuussa, ja uusi kampus valmistuu vuoden 2023 lokakuussa.

Rakennuttaja on asettanut hankkeelle tavoitteeksi korkeimman mahdollisen RTS-ympäristöluokituksen hakemisen. Rakennuksen suunnittelussa, rakentamisessa ja käytönaikaisessa ylläpidossa pyritään nyt huomioimaan ympäristövastuullinen toiminta koko rakennuksen elinkaaren ajalle. Suunnittelun keskiössä ovat energiatehokkuus ja tilojen muuntojoustavuus. Luonnonvaloa tiloihin tuovat suuret lasipinnat ja viherkatto suodattaa UV-säteilyä ja tasaa sisälämpötilaa sekä kesällä että talvella.

Katolle rakennetaan myös kattoterassi, josta avautuu näkymät merelle. Rakennukseen tulee myös poikkeuksellisen pitkä, yli 100 juoksumetriä pitkä, yhteen suuntaan kaatava vesikattolape. Rakenteellinen erityspiirre on myös rakennuksen paikallavalettu, jälkijännitetty runko.

Hanke toteutetaan tavoitehintaisena jaettuna urakkana, ja sen on suunnitellut työryhmä Arkkitehdit NRT Oy ja Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy.

Kotkan uusi ammattikorkeakouluhanke oli hiljattain otsikoissa, kun hankkeen kustannukset yllättäen puolitoistakertaistuivat. Kohonneiden kustannusten taustalla oli muun muassa rakennusmateriaalien hinnan voimakas nousu.

#ammattikorkeakoulu #kampus #kantasatama #kotka #kymenlaakson kampuskiinteistöt #lujatalo #xamk
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0