Rakentaminen
1 min luettu

Lujatalo voitti 71 miljoonan euron urakan

19/03/2024, 15:19
Lujatalo voitti 71 miljoonan euron urakan
Kuva: Lujatalo
Toimitus Toimitus
Like 0

– Lujatalon valinta rakentajaksi on osoitus tilaajan luottamuksesta kykyymme toteuttaa vaativia sairaalahankkeita ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hyvä yhteistyömme Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin kanssa saa jatkoa, toteaa Lujatalon tuotantojohtaja Marko Saloranta. Saloranta korostaa Lujatalon ammattitaitoisen työmaaorganisaation merkitystä hankkeen onnistumisen kannalta.

– Kokenut ja osaava työmaaorganisaatio on avainasemassa hankkeen etenemisessä suunnitellusti ja aikataulussaan, Saloranta sanoo.

Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtaja Petri Virolaisen mukaan sopimuksen allekirjoituspäivä on tärkeä virstanpylväs. Uuden sairaalan rakentamisella on suuri merkitys alueen asukkaille, sillä se tarjoaa kattavat palvelut, mukaan lukien erikoissairaanhoidon, kaikille alueen asukkaille. Lisäksi sairaalalla voi tarvittaessa olla merkittävä rooli koko eteläisen YTA-alueen resurssina, ja meillä on myös mahdollisuus laajentaa sairaalapalveluita erityisesti tiettyjen erikoisalojen tarpeisiin. Tämä on mahdollista tilojen muuntojoustavuuden ansiosta, mikä on nykyään yleinen piirre sairaalahankeissa.

Lujatalon on aiemmin rakentanut sairaalan vuonna 2022 valmistuneen rakennusvaihe 7:n sekä helmikuussa 2024 valmistuneet rakennusvaiheen 8:n väistötilat.

Rakennustyöt aloitetaan toukokuun alussa ja hankkeen on määrä valmistua elokuussa 2028 mennessä. Käyttäjät pääsevät uusiin tiloihin kevättalvella 2029.

#lahti #lujatalo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0