Koulu
1 min luettu

Lujatalolle 18 miljoonan koulurakennushanke Pohjanmaalta

24/11/2021, 08:03
Lujatalolle 18 miljoonan koulurakennushanke Pohjanmaalta
Havainnekuva Kurikkaan rakennettavasta Jalasjärven koulukeskuksesta. Kuva: Luja-yhtiöt
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Lujatalo on voittanut Pohjanmaalla Kurikan kaupungissa sijaitsevan Jalasjärven koulukeskuksen KVR-urakan, jossa se rakentaa kolme uutta erillistä koulurakennusta ja purkaa yhden vanhan rakennuksen. Lisäksi urakkaan kuuluu peruskorjaus nykyiseen koulun ruokalasiipeen, jonne saneerataan alakoulun tiloja. Hankkeen arvo on noin 18 miljoonaa euroa.

Uusiin rakennuksiin tulee yläaste, kädentaidon luokat sekä uusi liikuntahalli. Liikuntasalin yhteydessä tehdään uudet iv-konehuoneet, jotka palvelevat nykyistä suurkeittiötä. Yhteensä rakennusalaa on noin 7700 bruttoneliömetriä.

Uudet koulurakennukset ja purettava rakennus sijoittuvat monimuotoiselle koulualueelle, jossa samalla alueella toimintaansa jatkavat Jalasjärven lukio sekä Kirkonkylän ala-aste. Rakentamisen ajan Jalasjärven koulu toimii väistötiloissa vanhan yläasteen vieressä.

– Me ryhdymme rakennusprojektiin innolla, hanke on meille mielenkiintoinen ja tärkeä. Haastavuutta hankkeeseen tuo rakentaminen toiminnassa olevien koulurakennusten vieressä. Työtä tehdään vaihe kerrallaan. Työt alkavat purettavien rakennusten osalta raskaspuruilla, jonka jälkeen siirrymme uusien rakennusten pariin, kertoo Lujatalon Pohjanmaan yksikön työpäällikkö Vesa Väliniemi.

Lujatalo rakentaa Kurikan kaupungille myös toista kouluhanketta KVR-urakkana. Kyseessä on 4700 brm2 Tuiskulan alakoulu, joka valmistuessaan tarjoaa opinahjon 120 oppilaalle.

Jalasjärven koulukeskushankkeella on Pohjanmaan alueelle merkittävä työllistävä vaikutus, se työllistää noin 50-60 henkilöä. Hankkeen rakentaminen aloitetaan helmikuussa 2022 ja se valmistuu lokakuussa 2023.

#jalasjärven koulukeskus #kurikka #lujatalo #pohjanmaa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0