Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Lujatalolle 36 miljoonan asuntourakka Helsingin Pasilasta

11/10/2021, 06:47
Lujatalolle 36 miljoonan asuntourakka Helsingin Pasilasta
Havainnekuva Postipuiston uudesta U:n muotoisesta korttelista. Kuva: JKMM Arkkitehdit
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Lujatalo rakentaa Helsingin Pasilaan 178 uutta asuntoa. Kyseessä on nopeasti kasvava Postipuiston alue Pohjois-Pasilassa, jonne on laskettu rakennettavan asuntoja 5000 asukkaalle lähivuosien aikana.

Lujatalon alueelle rakentama asuinkerrostalokohde käsittää U-muotoon rakennettavan kerrostalon, jossa on kiinni toisissaan viisi asuinporrasta, A-E -portaat, ja yhteensä 178 eri kokoista asuntoa, pääosin yksiöitä ja kaksioita. Kohteeseen tulee myös 20 Soten erityisasumisasuntoa, joissa on tarkemmin huomioitu asumisen esteettömyys ja esimerkiksi korkeussäädettävät keittiön työtasot.

– Tässä hankkeessa huomioimme Helsingin, Espoon, Vantaan ja Turun kaupunkien, HSY:n sekä Senaattikiinteistöjen allekirjoittama Päästötön työmaa Green Deal – sopimuksen mukaiset ensimmäisen vaiheen vaatimukset, mikä tarkoittaa korkeaa vaatimustasoa työmaalla käytettävien työkoneiden, niiden käyttövoimien, työmaan sähkön ja lämmityksen sekä sisäisten kuljetuksien päästöjen vähentämisessä, kertoo Lujatalon työpäällikkö Juuso Haatainen.

Ympäristönäkökulma on hankkeessa huomioitu myös esimerkiksi viemärivesin lämmöntalteenottolaitteistolla. Rakennuksesta poistuvista viemärivesistä kerätään erillisellä lämmöntalteenottolaitteistolla lämpöä talteen, ja se hyödynnetään kiinteistön lämmityksessä.

– On hienoa, että uusia energiansäästömenetelmiä kehitetään jatkuvasti asumisen energiapäästöjä pienentämään, Haatainen sanoo.

Kohteen rakentaminen on aloitettu syyskuussa ja kohde valmistuu joulukuussa 2023.

#helsingin asuntotuotanto #helsinki #lujatalo #pasila
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0