Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Luonnonläheinen rivitalo on Vuoden Mallitalo 2022

9/08/2022, 07:36
Luonnonläheinen rivitalo on Vuoden Mallitalo 2022
Asuntomessujen mallitalo on jälleen valittu. Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n raadin tiukan karsinnan läpäisi voittoisasti TA-Yhtymän Lounatuuli 13 ja 15 -rivitaloyhtiö.
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Naantalin ainutlaatuisessa Luonnonmaan saariympäristössä järjestettyjen Asuntomessujen teemoina olivat luonnon kunnioitus, aurinkoenergia, koti saaressa ja onnellisuus. Ne olivat nyt myös mukana RKL:n tuomariston valintakriteereissä, joissa perinteisesti ovat korostuneet rakentamisen laatu ja itse rakennusprosessin moitteettomuus.

21 vuokra-asuntoa käsittävä rivitaloyhtiö teki vaikutuksen RKL:n puheenjohtajan Jukka Lintuseen ja varapuheenjohtaja Jere Väisäseen. Talot on suunniteltu niin, että ympäröivää luontoa on säästynyt ja se on tuotu osaksi yhteisöllisyyttä ja lasten leikkiä tukevaa sisäpihaa. Puilla lämpiävä pihasauna on asukkaiden yhteiskäytössä. Energiaomavaraisuutta tukemaan on valjastettu 106 aurinkopaneelia, joiden ylijäämä varastoituu akkuihin. Kohteen e-luku on 92 ja energialuokka B.

“Hieno kokonaisuus on onnistunut joka tavalla: modernit lämmitys- ja jäähdytystavat, aurinkoenergian tehokas hyödyntäminen sekä akkuvarastointi. Samaan aikaan ei ole tingitty yhtään itse rakentamisen laadusta”, toteaa Lintunen.

Kunnioitus luontoon

Kohteessa ollaan mm käytetty tontin puita ja rakennusmateriaaleja, jotka ovat jääneet yli muista projekteista.

“Messujen teemat, esimerkiksi luonnon kunnioitus, on toteutettu tässä kohteessa konkreettisesti – aina hyönteishotelleja myöten”, Väisänen sanoo.

Iloinen yllätys

TA-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Jouni Linnavuoren mukaan RKL:n myöntämä palkinto oli iloinen yllätys.

“Tällainen tunnustus on hieno palkinto koko TA:lle tekemästämme hyvästä, pitkäjänteisestä ja luovasta työstä. Jokainen rakennushanke on aina tiimityötä”, sanoo Linnavuori.

Linnavuoren mukaan hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on mahdollista luoda myös hieno lyhyen korkotuen vuokrakohde. Suunnittelussa on huomioitu tontin erityinen muoto.

“Laadukkaat ratkaisut takaavat asukkaidemme pitkäaikaisen viihtyvyyden ja ne ovat osa vastuullista toimintatapaamme. Meille erityisen tärkeää on myös se, minkälaisen hiilijalanjäljen jätämme.”

#rkl #ta-yhtymä
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0