Rakentaminen
1 min luettu

Luottamus rakennus- ja teollisuusyrityksiin parani marraskuussa

29/11/2021, 10:26
Luottamus rakennus- ja teollisuusyrityksiin parani marraskuussa
Kuva: Bianca Sbircea Constantin, Unsplash
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Elinkeinoelämän Keskusliiton mukaan elinkeinoelämän luottamus nousi marraskuussa lähes kaikilla sektoreilla.

– Talouden veto oli marraskuussa vahvaa, sillä kokonaisuutena elinkeinoelämän luottamus jatkoi nousuaan. Vain palveluissa luottamuksen saldoluku laski aavistuksen, mutta odotukset lähikuukausille ovat sielläkin varsin myönteiset. Teollisuudessa ja rakentamisessa tilaukset ovat hyvällä tasolla, palveluissa ja vähittäiskaupassa myyntiodotukset ovat yhä positiiviset, sanoo EK:n johtaja Sami Pakarinen.

Teollisuusyritysten luottamusindikaattori on nyt pitkän aikavälin keskiarvoa korkeammalla, joka on +1. Teollisuusyritysten luottamus nousi marraskuussa kaksi pistettä edelliskuukaudesta. Uusin lukema oli +24, kun saldoluku oli lokakuussa +22.

Rakennusyritysten luottamusindikaattorin saldoluku oli +13 pistettä, joka on kolme pistettä enemmän kuin edelliskuussa. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -6.

– Kasvua rajoittavat isossa kuvassa nyt työvoiman saatavuusongelmat sekä korona. Lyhyellä aikavälillä olennaisinta on saada rokotuskattavuutta mahdollisimman korkeaksi ja nopeuttaa maahanmuuton lupabyrokratiaa. Hektisyyden keskellä julkista taloutta vahvistavia työllisyystoimia ei myöskään saisi unohtaa, Pakarinen sanoo tiedotteessa.

#elinkeinoelämän keskusliitto #luottamus #marraskuu
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0