Rakentaminen Yritykset
1 min luettu

Luottovakuutusyhtiön ennuste: Suomessa ei vielä pohjakosketusta

26/03/2024, 09:31
Luottovakuutusyhtiön ennuste: Suomessa ei vielä pohjakosketusta
Kuva: Linn Hagen
Toimitus Toimitus
Like 0

Globaalin luottovakuutusyhtiön Atradiuksen arvion mukaan konkurssien määrä kasvaa Suomessa tämän vuoden alkupuoliskolla. Arvio perustuu Atradius Suomen tammi-helmikuussa 2024 käsittelemien korvaushakemusten kappalemäärään, joka oli kuukausitasolla keskimäärin lähes 40 % viime vuoden kuukausittaista keskiarvoa suurempi.

– Korvaushakemusten lukumäärä antaa yleensä viitteitä tulevien konkurssien määrästä, ja nykyiset lukemat ennakoivat, että konkurssien määrä Suomessa jatkaa kasvuaan. Uskon, että pohjakosketus on vasta edessä, ja pahimmillaan tänä vuonna ajaudutaan 1990-luvun laman lopun aikaisiin konkurssimääriin, sanoo Atradius Suomen maajohtaja Juhani Laitala.

– Vaikeasta alkuvuodesta huolimatta tilanne ei ole toivoton. Uskomme, että markkina alkaa elpyä kesän jälkeen, joten vuoden toisella puoliskolla saatetaan kuulla positiivisia uutisia. Suuntaa määrittävät sekä korkopolitiikka että erilaiset kriisit maailmalla, mutta nykyisen menon jatkuessa yritysten asema muuttunee paremmaksi tämän vuoden aikana, Laitala jatkaa.

#atradius #konkurssi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0