Asunto-osakeyhtiöt
1 min luettu

Maanmittauslaitos toivoo taloyhtiöt yhteiseen huoneistotietojärjestelmään

19/04/2023, 03:00
Maanmittauslaitos toivoo taloyhtiöt yhteiseen huoneistotietojärjestelmään
Kaikkien taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 aikana, ja ammatti-isännöitsijät vastaavat isännöityjen talojen siirroista. Kuva: Riku Nikkilä
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Pohjanmaa siirtyy huoneistotietojärjestelmään pikkuhiljaa. Nopeuttaako Maanmittauslaitoksen siirtoklinikka siirtymisiä?

Maanmittauslaitos tarjoaa tukea pienten taloyhtiöiden osakeluetteloiden siirtoon. Tule Maanmittauslaitoksen Vaasan toimipisteeseen 26.4. klo 11.30–18.00 osakeluetteloiden siirtoklinikalle.

Pohjanmaan tilanne huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä ei anna aihetta hurraahuutoihin. Maaliskuun loppuun mennessä vain muutamassa kunnassa, kuten Vöyrissä, Pietarsaaressa ja Kaskisissa on taloyhtiöiden siirtoja järjestelmään tehty merkittävässä määrin. Lähes kaikissa muissa Pohjanmaan kunnissa huoneistotietojärjestelmään siirtyminen on ollut selvästi verkkaisempaa kuin maassamme keskimäärin.

Kaikkien taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 aikana, ja ammatti-isännöitsijät vastaavat isännöityjen talojen siirroista. Aika siirtymiseen on käymässä vähiin ja Vaasassa järjestettävällä osakeluettelon siirtoklinikalla halutaan nyt tukea niitä pieniä taloyhtiöitä, jotka eivät käytä isännöintitoimistoa.

Tilaisuudessa Maanmittauslaitoksen asiantuntijat tarjoavat konkreettista opastusta osakeluettelon siirtämiseen. Taloyhtiön edustajan tulee ottaa mukaan omat pankkitunnuksensa ja varmistaa, että taloyhtiön tiedot ovat ajan tasalla. Ohjeet tietojen tarkistamiseen löytyvät ilmoittautumissivulta.

Siirtoklinikalle osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittautuminen on tehtävä etukäteen Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla osoitteessa maanmittauslaitos.fi/tapahtumat. Ilmoittautuminen on auki 21.4.2023 saakka.

#huoneistotietojärjestelmä #isännöinti #isännöitsijä #taloyhtiö #taloyhtiön hallitus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0