Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

Maatullin koulun, päiväkodin ja leikkipuiston rakentaminen alkaa elokuussa

23/06/2022, 06:48
Maatullin koulun, päiväkodin ja leikkipuiston rakentaminen alkaa elokuussa
Alustava havainnekuva ruokasalista ja näkymästä sisäpihalle, ulkolaudoituksen väri harmaantuu ajan myötä, Fors Blomqvist Architects.
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kaupunki haluaa rakentaa Maatullin ala-asteen vanhan koulurakennuksen (Kimnaasipolku 5) paikalle toimivan, turvallisen ja terveellisen rakennuksen, joka vahvistaa alueen positiivista kehitystä, kohentaa lähiympäristönsä kaupunkikuvallista ilmettä sekä kutsuu asukkaita yhteisölliseen toimintaan.
Taloon on tulossa noin 700 oppilaan peruskoulu, päiväkoti noin 200 oppijalle, esiopetustilat 42 oppijalle sekä leikkipuisto. Myös rakennuksen pihat on suunniteltu oppimisympäristöksi.

Viisi siipeä

Hankkeen suunnittelu perustuu arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotukseen. Rakennuksen viisi siipeä ryhmittyvät omaleimaisen pyöreän sisäpihan ympärille. Koulun välituntipiha on avara. Päiväkodin piha sijoittuu leikkipuiston piha-alueen ja koulun pihan väliin.
Tilojen käyttäjien ja lähistön asukkaiden tarpeita on kuunneltu hankkeen työpajoissa ja tapaamisissa. Lisäksi kaupunkilaiset kommentoivat arkkitehtuurikilpailun ehdotuksia ennen voittajan valintaa. Kilpailun voitti Fors Blomqvist Architects Kööpenhaminasta, ja suunnitelmat on viimeistelty yhteistyössä Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Tallin kanssa.

Ulkotilat oma hanke

Maatullin peruskoulu ja päiväkoti Minttu toimivat Suuntimopuiston väliaikaisissa tiloissa (Suuntimotie 28) uusien tilojen käyttöönottoon asti. Leikkipuisto Tapuli toimii väliaikaisissa tiloissa osoitteessa Kimnaasipolku 7.
Osa leikkipuistoa palvelevista ulkotiloista ja lähiympäristön muut puisto- ja katuympäristön kohennustyöt tehdään omana hankkeenaan, mutta tavoitteena on saada myös ne valmiiksi Maatullin rakennuksen valmistumisen aikoihin.

 

 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0