Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

Malmin sairaala-alueen laajennuksesta arkkitehtuurikilpailu

11/03/2024, 12:34
Malmin sairaala-alueen laajennuksesta arkkitehtuurikilpailu
Kuva: Helsingin kaupunki
Toimitus Toimitus
Like 0

Helsinki suunnittelee Malmille uutta sairaalaa. Uutta sairaalarakennusta varten nykyistä sairaala-aluetta laajennetaan. Uuden rakennuksen suunnittelusta on parhaillaan käynnissä arkkitehtuurikilpailu, jonka tulokset selviävät syksyllä 2024. Sairaalan laajennus vaatii asemakaavamuutoksen, koska nykyinen asemakaava ei mahdollista kyllin suurta uudisrakennusta.

Nykyiset toiminnot väistyvät uudisrakentamisen tieltä

Jotta laajamittainen uudisrakentaminen on mahdollista, on alueelta tarkoitus purkaa terveysasema, koulu ja teleoperaattorin tilat ja siirtää kyseiset toiminnot muualle Malmilla. Terveysaseman tiloja suunnitellaan Malmin keskustaan osoitteeseen Soidintie 3, jonne parhaillaan kaavoitetaan tonttia perhekeskukselle ja terveys- ja hyvinvointikeskukselle. Koulu siirtyy Kirkonkyläntien varteen kaavoitettavalle Malmin kampusalueelle. Teleoperaattorin tiloille etsitään vielä sopivaa sijaintia.

Asemakaavamuutoksen myötä myös alueen liikennejärjestelyjä muutetaan. Uuden sairaalan edustalle Kirkonkyläntielle on suunnitteilla Viikin-Malmin pikaraitiotieyhteyden pysäkki. Myös bussien päätepysäkin sijoittamista sairaala-alueelle selvitetään. Talvelantie on tarkoitus siirtää pohjoisemmaksi ja nykyinen sairaalatontin sisäinen liikenneyhteys alueen eteläreunalla muutetaan kaduksi ja sen jatkamista Kunnantielle selvitetään.

#helsinki #malmi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0