Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Mangrove sijoittaa nyt asumisoikeusasuntojen rakentamiseen

13/01/2022, 10:24
Mangrove sijoittaa nyt asumisoikeusasuntojen rakentamiseen
Tampereelle rakentuva Ilokkaanrinne 5–6 on Mangrove Asumisoikeus Oyn ensimmäinen asumisoikeuskohde. Kuva: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Mangrove Asumisoikeusasunnot investoi kahden kerrostalon asumisoikeuskohteeseen Tampereella. Ilokkaanrinteen talot valmistuvat syksyksi, ja niissä on kiinnitetty huomiota etenkin ympäristöasioihin. Rakennusten lämmitysmuotona palvelee maalämpö ja talojen käyttösähkön tuottaa Ilokkaanpuiston alueen taloyhtiöiden omistama aurinkovoimala.

– Alueen taloyhtiöt omistavat uusiutuvaa energiaa tuottavan aurinkosähkövoimalan ja pääsevät näin hyötymään edullisimmista sähkön energiakustannuksista. Kohde täyttää nollaenergiarakentamisen raamit, sillä aurinkosähkövoimala tuottaa talojen, asukkaiden ja maalämmön tarvitseman sähköenergian, Lehto kertoo.

Rakennukset tulevat valmistumaan A- energialuokkaan.

Kyseessä on Mangroven ensimmäinen asumisoikeuskohde ja luvassa on pian myös toinen, sillä Ilokkaanrinteen lisäksi Mangrovella on tänä keväänä käynnistymässä Kangasalla Lamminrahkan alueella asumisoikeuskerrostalon rakentaminen. Kohteeseen on tulossa 67 asuntoa.

– Mangrove on toiminut jo vuosia kohtuuhintaisten asuntojen rakentajana ja kiinteistöjen omistajana, ja meille on kertynyt kattavasti tietoa minkälaisia asumismuotoja ihmiset kaipaavat eri elämäntilanteissa. Asumisoikeusasunnot täydentävät asuntotarjontaamme, sanoo Mangrove Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Sami Lehto.

#asumisoikeusasunnot #kangasala #mangrove #tampere
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0