Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Marian-alueen kehittäminen jatkuu

12/01/2023, 10:26
Marian-alueen kehittäminen jatkuu
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Merkittävin osuus Marian uudisrakentamisesta on suunniteltu sairaala-alueen eteläosaan, johon YIT:llä ja Kevalla on yhdessä suunnitteluvaraus. Kaava mahdollistaa uuden, noin 50 000 kerrosneliömetrin laajuisen, kasvu- ja teknologiayrityskorttelin rakentamisen. 

Entiselle Marian sairaala-alueelle on suunnitteilla merkittävä startup- ja kasvuyrityskampus, joka tarjoaa myös kaupunkilaisille avoimia palveluita. Helsingin kaupungin tavoitteena on aloittaa Marian alueen rakentaminen vuoden 2023 aikana esirakentamis-, katu- ja purkutöillä. Rakennettavalla alueella uusitaan kunnallistekniikkaa, ja valmistellaan muun muassa uuden kävelysillan rakentamista. YIT:n ja Kevan kehittämän alueen osalta tavoitteena on päästä aloittamaan ensimmäisen vaiheen rakentaminen vuoden 2024 alussa. 

Usealle sadalle toimijalle

Uudesta rakennuskokonaisuudesta merkittävä osa on startup- ja kasvuyrityskäyttöön painottuvaa, joustavaa toimisto- ja neuvottelutilaa. Lisäksi laajennus sisältää majoitustiloja, ravintoloita, liike- ja palvelutiloja, hyvinvointi- ja liikuntatiloja sekä tapahtumatilaa. Laajennuksen jälkeen kampuksella on tilaa usealle sadalle toimijalle ja arviolta 5 000 työntekijälle. 

” Marian alue on yksi Euroopan suurimpia kasvuyrityskampuksia ja tavoitteenamme on kehittää siitä kansainvälisesti merkittävä start-upien, kasvuyritysten ja kumppaniyritysten kotipaikka. Sijainti Helsingin ytimessä on erinomainen. Hanke on herättänyt suurta kiinnostusta potentiaalisten vuokralaisten osalta koko kehittämisen ajan ja pyrimmekin löytämään toisiaan täydentävän yritysjoukon vuokralaisiksi”, iloitsee kaupunkikehitys- ja vastuullisuusjohtaja Juha Kostiainen YIT:ltä.

”On hienoa, että hanke etenee. Se on monella tavalla merkittävä ja tarjoaa mahdollisuuksia luoda alueesta monipuolinen kokonaisuus osaksi kaupungin arkea”, sanoo kiinteistösijoitusjohtaja Calle Roselius Kevasta.

#helsingin kaupunki #keva #yit suomi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0