Kuljetusala & Logistiikka Kuljetusala
1 min luettu

Merikuljetukset kääntyivät laskuun syyskuussa

5/11/2021, 09:46
Merikuljetukset kääntyivät laskuun syyskuussa
Merikuljetusten määrä kasvoi syyskuussa elokuuhun verrattuna, mutta vuosimuutos sen sijaan laski 1 prosentin. Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Sekä kesä-, heinä- että elokuussa merikuljetusten määrät tonneissa mitattuna kasvoivat verrattuna vuodentakaisiin vastaaviin jaksoihin. Syyskuussa kuljetustenmäärä on Tilastokeskuksen mukaan lähtenyt kuitenkin laskuun vuodentakaiseen verrattuna. Ulkomaan merikuljetusten määrä oli syyskuussa yhteensä 8,1 miljoonaa tonnia, mikä tarkoittaa käytännössä prosentin laskua vuodentakaisesta.

Toisaalta merikuljetusten määrä kasvoi syyskuussa sitä edeltäneeseen elokuuhun verrattuna, jolloin kuljetusten määrä oli 7,7 miljoonaa tonnia. Eniten kuljetettiin kappaletavaraa, yhteensä 1,5 miljoonaa tonnia, joka oli 18 prosenttia kaikista kuljetuksista. Seuraavaksi eniten kuljetettiin öljytuotteita 1,1 miljoonaa tonnia sekä raakaöljyä 0,9 miljoonaa tonnia.

Kontteja kuljetettiin syyskuussa yhteensä 0,9 miljoonaa tonnia Suomen satamien kautta, mikä oli 11 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2020 syyskuussa. Konttien vienti laski 14 prosenttia tonneissa mitattuna ja tuonti laski 2 prosenttia vuoden 2020 syyskuuhun verrattuna.

Meriliikenteen vienti kokonaisuudessaan kasvoi syyskuussa 3 prosenttia ja oli 4,4 miljoonaa tonnia. Tuonti sen sijaan laski 6 prosenttia ja oli yhteensä 3,7 miljoonaa tonnia.

#kontti #merikuljetukset #tilastokeskus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0