Teollisuus Metsäteollisuus
1 min luettu

Metsä Group suunnittelee 200 miljoonan euron tehtaan rakentamista

16/09/2021, 08:28
Metsä Group suunnittelee 200 miljoonan euron tehtaan rakentamista
Äänekosken uusi tehdas työllistäisi 140 henkilöä valmistuessaan. Kuva: Metsä Group
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Metsä Group suunnittelee havupuuviiluista valmistettujen palkki- ja puulevytuoteiden valmistamiseen keskittyvän tehtaan rakentamista Äänekoskelle. Varsinainen investointipäätös uuden tehtaan rakentamiseksi edellyttää vielä alueen asemakaavoituksen valmistumista.

Vuotuinen Suomesta hankittavan tukin käyttö uudella tehtaalla olisi noin 375 000 kuutiota ja tuotantokapasiteetti olisi noin 150 000 kuutiota. Uusi tehdas olisi tarkoitus rakentaa vaiheittain vuosien 2022-2026 aikana, ja sen tuotanto myydä rakennusteollisuuden asiakkaille pääasiassa Eurooppaan ja Aasiaan. Tämän tyyppisten viilupuutuotteiden markkinanäkymä on Metso Groupin mukaan erittäin hyvä.

Uuden tehtaan suorat työllisyysvaikutukset olisivat noin 140 uutta työpaikkaa. Tämän lisäksi uusi tehdas lisäisi noin 200 henkilötyövuotta suoraan arvoketjuunsa. Rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 000 henkilötyövuotta.

– Puu on ympäristöystävällisin rakennusmateriaali ja uskomme resurssitehokkaan ja laadukkaan Kerto LVL:n kysynnän kasvun jatkuvan vahvana. Suomi tarvitsee lisää investointeja ja uskoa tulevaisuuteen, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä sanoo.

Metsä Groupilla on käynnissä kaavaprosessi Äänekosken kaupungin kanssa. Metsä Groupin nykyisten tehtaiden eteläpuolella sijaitsevalle noin 150 hehtaarin alueelle valmistellaan asemakaavaa teollisuusalueeksi. Alueella on nykyisin voimassa yleiskaava, ja se on pääosin Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren omistuksessa. Kaavaprosessin arvioidaan kestävän vuoden 2022 alkupuolelle asti.

#Äänekoski #metsä group #tehdas #viilupuu
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0