Teollisuus Metsäteollisuus
1 min luettu

Metsä Groupin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas on käynnistetty

25/05/2022, 06:29
Metsä Groupin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas on käynnistetty
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Koetehdas on osa Metsä Groupin Äänekosken tehdasintegraattia, ja siellä tuotetaan valmiita 3D-kuitupakkaustuotteita suoraan märästä sellusta ilman välivaiheita. Muotoon puristetuilla kuitupakkauksilla voidaan korvata muovia, esimerkiksi ruoan pakkaamisessa. Koetehdas työllistää tällä hetkellä noin kymmenen henkilöä.

”Kuitupakkauksemme on merkittävä uusi avaus maailman pakkausmarkkinoilla. Tuotteissamme uutta on esimerkiksi kerrosrakenne, joka mahdollistaa raaka-aineita ja energiaa säästävän valmistuksen pitkälle automatisoidussa tuotantoprosessissa. Kerrosrakenteen avulla tuotteet ovat myös helposti muokattavissa eri käyttötarkoituksiin. Asiakkaiden vastaanotto uudelle tuotteelle on ollut erittäin positiivinen. Tiedämme, että olemme oikealla tiellä”, sanoo Metsä Groupin projektijohtaja Jarkko Tuominen tiedotteessa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Metsän kanssa ja näemme muottivalosteknologian mahdollisuudet erinomaisina tulevaisuuden pakkausratkaisuna. Tämä on hyvä esimerkki Valmetin uuden teknologian kehityskyvystä, ja olen erityisen ylpeä miten olemme kyenneet hyödyntämään laajaa prosessiosaamistamme hankkeessa”, sanoo Petri Rasinmäki, Valmetin kartonki- ja paperikoneliiketoimintayksikön johtaja.

Koetehtaalla alkoi muutaman vuoden mittainen testaus- ja kehitysvaihe, jonka aikana on tarkoitus osoittaa tuotannon ja tuotteen kilpailukyky pakkausmarkkinoilla. Jos siinä onnistutaan, voidaan harkita suuremman tuotantolaitoksen rakentamista.

3D-kuitutuote on uusiutuva, kierrätettävä ja biohajoava, ja sen raaka-aine tulee kestävästi hoidetuista, pääasiassa suomalaisten perheiden omistamista metsistä. Metsä Group kehittää aktiivisesti uutta liiketoimintaa ja tutkii uusia puupohjaisia tuotteita, jotka tukevat sen omistajajäsenten metsien arvon kasvattamista. Äänekosken tehdasintegraatissa testataan parhaillaan myös uudenlaisen Kuura-tekstiilikuidun valmistusta.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0