Teollisuus Paperi
1 min luettu

Metsä Tissuen Katrineforsin pehmopaperitehtaan laajennukselle myönnetty ympäristölupa

15/11/2022, 06:43
Metsä Tissuen Katrineforsin pehmopaperitehtaan laajennukselle myönnetty ympäristölupa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Vänersborgin maa- ja ympäristötuomioistuin (Mark- och miljödomstolen vid Vänersborgs tingsrätt) Ruotsissa on tänään myöntänyt ympäristöluvan Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Tissuen Mariestadissa sijaitsevan Katrineforsin pehmopaperitehtaan uudistus- ja laajennushankkeelle. Seuraavaksi aletaan valmistella Metsä Groupin investointipäätöksen tekemistä.

Päätösvalmius investoinnille on vuoden 2023 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Katrineforsin tehdaslaajennusinvestoinnin valmistelu on osa Metsä Tissuen Tulevaisuuden pehmopaperitehdas -ohjelmaa, jonka tavoitteena on edistää maailmanluokan ympäristösuorituskykyä pehmopaperituotannossa. Nyt saatu lupa mahdollistaisi vuosittaisen ensikuitupohjaisten pehmo-papereiden tuotantokapasiteetin kasvattamisen nykyisestä 75 000 tonnista 145 000 tonniin ja toisi tehtaalle 50-100 uutta työpaikkaa. Suunnitellun investoinnin myötä Metsä Tissue vahvistaisi edelläkävijyyttään pehmopaperiteollisuuden investoinneissa Ruotsissa ja Skandinaviassa ja auttaisi osaltaan turvaamaan keskeisten hygieniapehmopaperituotteiden huoltovarmuutta paikallista tuotantoa laajentamalla.

”Olemme iloisia maa- ja ympäristötuomioistuimen myönteisestä päätöksestä. Seuraava vaihe on varsinaisen investointipäätöksen valmistelu”, sanoo Esa Paavolainen, Katrineforsin tehtaan uudistushankkeen projektinjohtaja.

Katrineforsin tehtaalla on pitkä historia ja perinteet Mariestadissa, ja tehdas on alueella suuri yksityinen työnantaja. Tehdas on ollut vahvasti mukana ruotsalaisessa pehmopaperiteollisuudessa jo vuodesta 1765.

#mariestad #metsä group #metsä tissuen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0