Teollisuus
1 min luettu

Metsäkoneyhtiö Ponsse julkisti muhkean liiketuloksen

12/08/2021, 06:44
Metsäkoneyhtiö Ponsse julkisti muhkean liiketuloksen
Kuva: Ponsse Oyj
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Osa- ja komponenttipulan keskellä painiskeleva Ponsse on hankalasta tilanteesta huolimatta onnistunut toistaiseksi varmistamaan metsäkoneiden osien saatavuuden ja pitämään valmistuslinjansa aikataulussa. Samaan aikaan yhtiö esitteli myös vahva tulosraportin.

Toisen vuosineljänneksen tulosraportissaan Ponsse kertoo yli kaksinkertaistuneesta liiketuloksesta. Liiketulos kasvoi vuoden takaisesta 8,4 miljoonasta eurosta, ja huhti-kesäkuun liiketulos oli nyt jopa 19,5 miljoonaa euroa. Myös liikevaihto kasvoi merkittävästi ja oli nyt 187,4 miljoonaa, kun se vuotta aikaisemmin samana ajanjaksona oli 131,9 miljoonaa.

Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela muistuttaa kuitenkin yhtiön puolivuosikatsauksessa, että osa- ja komponenttipulasta aiheutuneet aiempaa suuremmat kustannukset ovat olleet haastavia yhtiölle, koska niitä ei ole kokonaisuudessaan pystytty siirtämään asiakkaille.

– Tähän vaikuttaa tuotantomme pitkä tilauskanta, jo sovittujen konekauppojen hinnoittelu ja asiakkaidemme haasteet omassa liiketoiminnassaan korjuukustannusten kasvaessa, Nummela selventää.

 

#komponentti #liiketulos #metsäkoneet #metsäteollisuus #ponsse
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0