Teollisuus Metsäteollisuus
1 min luettu

Metso Outotec korjaa sukupuolten välisiä palkkaeroja

9/03/2022, 11:14
Metso Outotec korjaa sukupuolten välisiä palkkaeroja
Metso Outotec
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Metso Outotec on sitoutunut kehittämään yhtiöstä työpaikan, jossa monimuotoisuus ja inkluusio ovat erottamaton osa yrityskulttuuria, ja jossa niitä vaalitaan ja edistetään. Yksi konkreettinen toimi on varmistaa maailmanlaajuisesti oikeudenmukaisen palkkauksen käytännöt. Tätä varten Metso Outotec käynnisti vuonna 2021 palkkoja koskevan dataan perustuvan analyysin. Sitä seurasi löydösten perusteellinen läpikäynti, joka on edelleen osittain kesken. Palkkakartoitus on tehty yhteistyössä ulkoisen kumppanin kanssa, jolla on laaja kokemus vastaavista tutkimuksista.

Löytyi tapauksia
Maailmanlaajuisessa palkkakartoituksessa tutkittiin useita palkkaan liittyviä osatekijöitä. Ensimmäisten havaintojen perusteella työntekijöiden palkkakehitys Metso Outotecilla etenee useimmiten tasapuolisesti. Analyysissa on silti löytynyt tapauksia, joihin liittyy selittämättömiä sukupuolten välisiä palkkaeroja.
”Vastuullisuus on Metso Outotecin ydintä, ja siihen kuuluvat myös työntekijöidemme hyvinvointi ja oikeudenmukainen kohtelu. Monimuotoisuus ja inkluusio ovat meille ensisijaisen tärkeitä ja pyrimme korjaamaan löydetyt selittämättömät sukupuolten väliset palkkaerot vuoden 2022 loppuun mennessä”, toteaa Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo tiedottessa.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0