Kaivos
2 minuutteja luettu

Metsolle iso tilaus Kiinasta

10/05/2023, 03:06
Metsolle iso tilaus Kiinasta
Metso on saanut tilauksen keskeisten rikastamolaitteiden toimittamisesta Kiinaan.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Metsolle merkittävä tilaus rikastamolaitteiden toimittamisesta kuparikaivoshankkeeseen Kiinaan.

Metso on saanut tilauksen keskeisten rikastamolaitteiden toimittamisesta Zijin Mining konsernin Julong-kuparikaivokseen, joka sijaitsee Tiibetin autonomisella alueella.

Tilaus on arvoltaan noin 85 miljoonaa euroa, josta 40 prosenttia kirjattiin Mineraalit-segmentin vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan. Loput summasta kirjataan Mineraalit-segmentin toisen neljänneksen tilauksiin.

Tilauksen myötä Metso toimittaa kuparikaivokseen Kiinan tehokkaimpiin lukeutuvan murskauspiirin. Se sisältää SuperiorTM MKIII ‑esikartiomurskaimen sekä tehokkaan vaihteellisen PremierTM-SAG-myllyn ja vaihteettoman PremierTM-kuulamyllyn 24 MW:n asennetulla teholla sekä neljä Nordberg® HP900TM kartiomurskainta.

Metso toimittaa myös 24 TankCell® TC630 vaahdotuskennoa, viisi HRT-sakeutinta ja kaksi Larox® FFP2512 ‑suodatinta rikasteen tehokkaaseen erotteluun. Suurin osa toimitettavista laitteista kuuluu Metson Planet Positive ‑valikoimaan erinomaisen energia- ja vesitehokkuutensa ansiosta.

”Olemme ilahtuneita siitä, että meidät on valittu kumppaniksi toimittamaan rikastamoprosessilaitteet tähän kunnianhimoiseen hankkeeseen. Julongin kuparikaivos sijaitsee Qinghain ja Tiibetin ylängöllä 5 300 metrin korkeudessa, joten se on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista kaivosalueista. Laitoksen korkea sijainti asettaa laitteille tiukkoja vaatimuksia. Muun muassa tästä syystä Zijin Mining päätyi valitsemaan Metson, koska teknologiamme tunnetaan kestävyydestään, luotettavuudestaan ja erinomaisesta suorituskyvystään. Toimitukseen kuuluvat vaihteeton kuulamylly on ensimmäinen Kiinassa, ja kaikista tehokkain koskaan tehty.Toimitettavat suurikapasiteettiset TankCell®-solut ja HRT-sakeuttimet pienentävät hiilijalanjälkeä ja lisäävät prosessin yleistä käytettävyyttä. Sakeuttimista kaksi on tarkoitettu rikastejätteen käsittelyyn, ja ne ovat läpimitaltaan satametrisiä. Asiakkaamme arvostaa myös paikallisesti tarjottavaa palveluamme suuresti”, kertoo Metson Suur-Kiinan mineraalimyyntijohtaja Xun Fang.

#kiina #kuparikaivos #metso #rikastamot #tilaus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0