Rakentaminen Yritykset
1 min luettu

Mitta Oy ostaa Oamkin rakennuslaboratorion palvelut

18/10/2021, 13:24
Mitta Oy ostaa Oamkin rakennuslaboratorion palvelut
Oamkin toimitusjohtaja ja rehtori Heidi Fagerholm ja Mitta Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska. Kuva: Oulun ammattikorkeakoulu
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Mitta Oy ja Oulun ammattikorkeakoulu ovat tänään allekirjoittaneet kaupan, jolla OAMK myy rakennuslaboratorionsa testaus- ja laboratoriopalvelun Mitalle. Mitta-konsernin toimialoja ovat mittaus-, laboratorio-, maaperätutkimus- sekä ympäristö- ja monitorointipalvelut. Yritys työllistää noin 500 alan ammattilaista yli 30 toimipaikassa ympäri Suomea ja Ruotsia.

– Oamk selvitti mahdollisuuksia järjestää laboratorio-opetus yhteistyössä yrityksen kanssa sekä vaihtoehtoja, miten testaustoiminta saadaan säilytettyä erityisesti Pohjois-Suomessa. Neuvottelujen myötä Mitta Oy valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi, Oamkin toimitusjohtaja ja rehtori Heidi Fagerholm kertoo.

Liiketoimintakaupan myötä Oamkin betonilaboratorion kolme asiantuntijaa siirtyvät Mitalle vanhoina työntekijöinä ja jatkavat entisissä tehtävissään. Lisäksi he jatkavat opetustoiminnan avustamista yhdessä Oamkin opetushenkilökunnan kanssa.

– Kaupan myötä saimme yhtiöömme pitkäaikaista betoniteknologian asiantuntijuutta oman osaamisemme rinnalle. Tavoitteenamme on saada siirrettyä kaikki se tieto, osaaminen ja kokemus Mitan käyttöön tulevien vuosien aikana, Mitta Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska sanoo tiedotteessa.

#mitta oy #oamk #oulu #oulun ammattikorkeakoulu #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0