Energia
1 min luettu

Myrsky Energia suunnittelee 24 tuulivoimalan rakentamista Saarijärvelle

7/03/2024, 11:18
Myrsky Energia suunnittelee 24 tuulivoimalan rakentamista Saarijärvelle
Kuva: Myrsky Energia Oy
Toimitus Toimitus
Like 0

Hankealue sijaitsee noin 25 kilometriä Saarijärven keskustasta länteen ja kattaa noin 3 200 hehtaarin alueen. Tuulivoimaloiden suunniteltu yksikköteho on tällä hetkellä 6–10 megawattia ja korkeus enintään 300 metriä. Lopulliset yksityiskohdat tarkentuvat hankkeen edetessä osayleiskaavoituksen ja ympäristövaikutusten arviointimenettelyn myötä.

– Hanke on alkuvaiheessa, mutta näemme Hillonevan sijainnin ja olosuhteiden soveltuvan erinomaisesti tuulivoimatuotannolle. Seutu on todettu potentiaaliseksi tuulivoima-alueeksi myös Keski-Suomen maakuntakaavassa 2040. Lisäksi seudun maanomistajat ovat olleet hyvin kiinnostuneita tuulivoiman tarjoamista mahdollisuuksista, ja olemmekin jo solmineet maanvuokraussopimuksia, kertoo Hillonevan hankkeesta vastaava Myrskyn hankekehityspäällikkö Ville Suorsa.

Kaavoitusaloitteen hyväksymisen jälkeen seuraavat vaiheet ovat kaavoituksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä ympäristövaikutusten arviointiohjelman laatiminen. Hankkeen suunnittelussa huomioidaan selvitysten tulokset ja sidosryhmien näkemykset. Tavoitteena on, että tarkentuneet suunnitelmat ovat julkisesti nähtävillä syksyllä 2024, jolloin järjestetään myös avoin yleisötilaisuus.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0