Rakentaminen Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Näkö kentälle, uniikeissa taloissa – nimensä talonyhtiö on saanut voiton jumalattaresta.

8/07/2022, 06:24
Näkö kentälle, uniikeissa taloissa – nimensä talonyhtiö on saanut voiton jumalattaresta.
Esteetön näkyvyys stadionille. Victorian ylimmistä kerroksista voi katsoa otellut, ilman jonottamista. KUVA: JKMM arkkitehdit Oy
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Asunto Oy Tampereen Victoria käsittää stadionin Salhojankadun puolen kolmesta korkeasta osasta kaksi. Asuinkerrokset sisältävät kaiken kokoisia asuntoja laadukkaista yksiöistä nykypäivän mittapuulla suuriin edustusasuntoihin.

Victoria on sanalla sanoen ylellinen. Yksi erikoisuuksista on se, että valittavana on hyvin monen kokoisia koteja. Vaihtoehtoja löytyy niin omakoti- tai rivitalosta keskustaan muuttaville kuin kakkoskotia etsiville.

Victorian ylimmistä kerroksista avautuu esteetön näkyvyys stadionille. Jalkapallon ystävät voivat halutessaan katsoa ottelut mukavasti kotoa käsin, omassa loungessa ilman jonottamista – tai miksei vaikka ystävien kanssa, pikkupurtavasta ja kylmästä juomasta nauttien. Tämän loungen voi jokainen sisustaa mieleisekseen, ja nauttia stadionin tapahtumista juuri kuten itse haluaa.

Ajaton taidonnäyte palkitulta arkkitehti­toi­mistolta

“Tavoitteenamme oli kehittää jotain uutta, jonka avulla voitaisiin ratkaista paitsi tämän hankkeen, myös tulevaisuuden kaupungin tavoitteita. Olemme tutkimusretkellä. Ihan vastaavaa ei ole ennen tehty”, sanoo Samuli Miettinen JKMM arkkitehdit Oy tiedotteessa.

Kuva-7-Katsomo-1920x1080
Nimikilpailussa Victoriaksi ristitty taloyhtiö on saanut nimensä voiton jumalattaresta, joka henkii arvokkuutta ja istuu täydellisesti stadionmiljööseen. KUVA: JKMM arkkitehdit Oy

Ainutlaatuinen

Stadionin ja sen arvokkaat ja tyylikkäät kodit on suunnitellut useaan otteeseen palkittu, helsinkiläinen arkkitehtitoimisto JKMM Arkkitehdit Oy. Heidän käsialaansa ovat esimerkiksi tunnettu Amos Rex -taidemuseo Mannerheimintiellä ja Kansallismuseon uusi lisärakennus. Suomen johtavalla ja suurimmalla arkkitehtitoimistolla on eniten oman alansa palkintoja.

4- ja 5. kerrosten yhteiskattoterassit ovat saaneet inspiraationsa New Yorkin lakkautetun raitiotien tilalle tehdystä kaupunkilaisten puistosta High Lanesta.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0