Koulu
1 min luettu

NCC rakentaa kaksi uutta rakennusta Aalto-yliopistolle

17/12/2021, 09:47
NCC rakentaa kaksi uutta rakennusta Aalto-yliopistolle
Havainnekuva Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen uudisrakennuksesta. Kuva: NCC
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

NCC on tehnyt sopimuksen Aalto-yliopiston omistaman Koy Puumiehenkuja 2:n kanssa kahden rakennuksen rakentamisesta yliopiston kampukselle Otaniemeen. Ensimmäisestä rakennuksesta tulee kooltaan noin 6500 neliömetrin kokoinen, ja sinne sijoittuu opetus- ja tutkimustilojen lisäksi tapahtuma- ja studiokeskus. Toiseen rakennukseen tulee opetus- ja tutkimustiloja noin 5700 neliömetrin verran lähinnä Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun ja perustieteiden korkeakoulun käyttöön.

– Olemme peruskorjanneet useita kiinteistöjä Aalto-yliopistokiinteistöille menneinä vuosina ja nyt on hienoa päästä jatkamaan yhteistyötä merkittävän uudisrakennushankkeen parissa. Nyt rakennettavat kohteet asettuvat upeasti arvokkaaseen ja historialliseen miljööseen, sanoo yksikön johtaja Joonas Saikkonen.

– Näkyvälle paikalle keskelle kampusta rakentuvat kiinteistöt täydentävät hienosti kampuksen kokonaisuutta. Rakennukset tuovat valmistuttuaan yhteisömme käyttöön lisää tiloja opetukseen, tutkimukseen ja erilaisiin kohtaamisiin, sanoo Aalto-yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Ville Jokela.

Kiinteistöjen rakennuttajana toimii Aalto-yliopistokiinteistöt Oy.

#aalto-yliopisto #espoo #ncc #otaniemi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0