Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

NCC rakentaa Kuopioon 122 asunnon perhe- ja seniorikohteen

19/10/2021, 07:24
NCC rakentaa Kuopioon 122 asunnon perhe- ja seniorikohteen
Kuopion Maljalahden uudiskohde. Kuva: NCC
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

NCC rakentaa kolmen taloyhtiön kokonaisuuden Kuopion Maljalahteen. Kokonaisvastuu-urakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa (alv 0). Kohteeseen tulee senioreille suunnattuja vuokra-asuntoja sekä FinCapin omistusasuntoja.

Ensimmäiseen rakennukseen tehdään Nonna Groupille 75 senioreille suunnattua vuokra-asuntoa. Rakennukseen tulee myös ravintola- ja liikuntatilat sekä muita yhteisöllisiä tiloja. Talon alle rakennetaan autohalli, joka palvelee kaikkia yhtiöitä. Senioriasunnoista ensimmäinen osa valmistuu tammikuussa 2023 ja toinen saman vuoden huhtikuussa.

– Tämä on Nonna Groupille ainutlaatuinen tilaisuus toteuttaa senioriasunnot Kallaveden upeisiin järvimaisemiin, kertoo Nonna Groupin toimitusjohtaja Nora Stenvall.

Kahteen muuhun rakennukseen tulee yhteensä 47 FinCapin omistusasuntoa. Omistusasuntojen rakentaminen aloitetaan maaliskuussa 2022.

– Mahtavaa päästä rakennuttamaan Maljalahteen näin upeaa kohdetta ja perheille tarkoitettuja isompia omistusasuntoja, joista kaikista on näkymät Kallavedelle, toteaa projektipäällikkö Jani Pakarinen FinCapilta.

– Vapaarahoitteisena hankkeena tämä on mielenkiintoinen ja uudenlainen avaus Kuopiossa. Pitkästä aikaa saamme Kuopioon myös uuden palveluita tarjoavan, ikäihmisille suunnatun kohteen, toteaa asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen Kuopion kaupungilta.

Maljalahden kehittyvä asuinalue sijaitsee noin kilometrin etäisyydellä keskustasta, Kallaveden rannalla lähellä Kuopion satamaa.

– Keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä ja muun muassa Hapelähteenpuiston lähiliikuntapaikka on lähellä. Maljalahteen tulee myös isompi päivittäistavarakauppa, kahvilaravintola ja veneilypalvelut. Alue kehittyy kovasti ja on hienoa päästä mukaan sitä rakentamaan, kertoo NCC:n hankekehitysjohtaja Marko Onttinen.

 

#fincap #kuopio #ncc #nonna group #perheasunnot #senioriasunnot
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0