Konttorit
1 min luettu

NCC:lle 16 miljoonan euron toimistotalon korjausurakka Helsingistä

7/01/2022, 08:50
NCC:lle 16 miljoonan euron toimistotalon korjausurakka Helsingistä
NCC korjaa Helsingissä Ratamestarinkatu 9:ssä sijaitsevan toimistorakennuksen. Kuva: NCC
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

NCC on tehnyt sopimuksen Kiinteistö Oy Ratamestarinkatu 9:n kanssa kiinteistön korjauksesta. NCC:n projektinjohtourakka sisältää julkisivun, vesikaton, pihakannen ja IV-koneiden peruskorjauksen sekä sisäpuolisia huoltokorjaus- ja tilamuutostöitä.

– Korjaushankkeen tavoitteena on jatkaa peruskorjausikään tulleen kiinteistön elinkaarta, ja parantaa energiatehokkuutta ja sisäolosuhteiden hallittavuutta. Keskeisenä tavoitteena on tilojen terveellisyyden ja turvallisuuden varmistaminen. Julkisivukorjauksessa säilytetään kohteen alkuperäisen arkkitehtuurin ominaispiirteet, mutta yleisilme tulee hieman raikastumaan, KOy Ratamestarinkatu 9:n hallituksen puheenjohtaja Jaana Kulju kertoo.

Hankkeen suunnittelulle ja toteutukselle on asetettu tiukat hiilijalanjälkitavoitteet. Lisäksi tavoitteena on hyödyntää 95 prosenttia kaikesta purku- ja rakennusvaiheen jätteestä muutoin kuin energiana, polttoaineena tai maantäyttöihin.

– Kierrätystavoitteeseen pääseminen tarkoittaa käytännössä tiivistä yhteistyötä alan parhaiden toimijoiden kanssa sekä uudenlaista ajattelua ja selvitystyötä purku-urakoitsijan kanssa. Suurin purkumassa muodostuu betonijätteestä, jonka jatkohyödyntämisen tutkimme erityisen tarkasti, NCC:n yksikönjohtaja Teemu Tynkkynen sanoo.

– Kiinnitämme huomiota myös uusittavien rakennusosien hiilijalanjälkeen. Kohteessa käytämme muun muassa hiilineutraalia kivivillaa sekä purkuvaiheessa talteen otettua kevytsoraa. Hiilijalanjälki vaikuttaa kohteen kaikkiin hankintoihin jollain tapaa, Tynkkynen jatkaa.

Kohteen on arvioitu valmistuvan huhtikuun 2023 loppuun mennessä.

#helsinki #korjausrakentaminen #ncc #toimistotalo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0