Rakentaminen Hoitoala
2 minuutteja luettu

NCC:n ja Siemensin allianssi rakentaa Ouluun uuden sairaalarakennuksen

8/12/2021, 08:43
NCC:n ja Siemensin allianssi rakentaa Ouluun uuden sairaalarakennuksen
Havainnekuva Oulun yliopistollisen sairaalaan F-rakennuksesta, joka rakennetaan Kontinkankaan sairaalakampukselle. Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on sopinut NCC:n ja Siemensin kanssa Oulun yliopistollisen sairaalan F-rakennuksen rakentamisesta, joka aloittaa OYS2030-kehitysohjelman toisen vaiheen. Sopimuksen myötä Kontinkankaan sairaalakampukselle nousee noin 33 000 bruttoneliön verran uutta sairaalatilaa muun muassa syöpätautien hoidolle, sairaala-apteekille ja sytostaattien valmistukselle sekä operatiiviselle poliklinikkatoiminnalle. Rakennukseen sijoittuu myös kuvantamisen, Nordlabin laboratorion sekä verikeskuksen ja tukipalveluiden tiloja.

Nyt toteutusvaiheeseen siirtyvä F-rakennus on jatkoa uudistamisohjelman ensimmäisessä vaiheessa rakennettaville A- ja B-rakennuksille. Myös yhteistyö nyt valittujen allianssikumppanien kanssa on tuttua jo A-rakennuksen hankkeesta. NCC rakentaa parhaillaan OYS2030-ohjelman A-rakennusta, jonka ensimmäiset osat otetaan käyttöön syksyllä 2022.

– Sairaalarakentaminen on aina vaativaa sekä rakentajalle että asiakkaalle. Erittäin onnistunut useamman vuoden yhteistyö PPSHP:n kanssa antaa meille vakaan pohjan tämänkin hankkeen sujuvalle toteuttamiselle, kertoo NCC:n toimialajohtaja Frej Weurlander.

– On hienoa, että voimme hyödyntää aiemmin yhdessä kehitettyjä projektin johtamisen prosesseja ja työkaluja sekä suunnitteluratkaisuja, joita olemme ensimmäisessä vaiheessa yhdessä luoneet ja toteuttaneet, OYS 2030 -uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio toteaa.

Koko toisen vaiheen tavoitekustannus on 358,2 miljoonaa euroa, josta F-rakennuksen allianssin tavoitekustannus on noin 171 miljoonaa euroa. NCC:n sopimuksen arvo on noin 130 miljoonaa euroa. Kaikkiaan uuden sairaalakokonaisuuden kustannukset ovat noin 1,6 miljardia euroa, josta uudisrakentamisen osuus on noin 900 miljoonaa.

F-rakennus on kooltaan noin 33 000 neliömetriä. F-rakennuksen suunnittelua on tehty kehitysvaiheessa noin vuoden verran. Rakennuslupa on juuri saatu, mutta toden teolla rakentamaan päästään tammikuussa 2022. Valmistelevat työt ovat jo käynnissä ja rakentaminen alkaa tammikuussa 2022. Rakennus valmistuu kesäkuussa 2025.

#kontinkankaan sairaalakampus #ncc #oulu #oulun yliopistollinen sairaala #pohjois-pohjanmaan sairaanhoitopiiri #siemens
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0