Infrastruktuuri
3 minuutteja luettu

Neste ja DHL julkistivat yhden suurimmista uusiutuvan lentopolttoaineen sopimuksista

29/03/2022, 06:22
Neste ja DHL julkistivat yhden suurimmista uusiutuvan lentopolttoaineen sopimuksista
Uusiutuva lentopolttoaine voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Kuva: Neste
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Sopimus on Nesteen tähän mennessä suurin uusiutuvaa lentopolttoainetta koskeva sopimus ja yksi ilmailualan kaikkien aikojen suurimmista uusiutuvan lentopolttoaineen sopimuksista.

Neste ja DHL ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2020, jolloin Neste MY Uusiutuvaa Lentopolttoainetta alettiin käyttää DHL:n toiminnoissa. DHL Express aloitti ensimmäisenä rahtiyrityksenä vuonna 2020 Neste MY Uusiutuvan Lentopolttoaineen käytön San Franciscon kansainväliseltä lentoasemalta ja Amsterdamin lentoasemalta lähtevillä lennoilla. Seuraavana vuonna DHL ja Neste laajensivat yhteistyötään Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen toimituksiin DHL Express:n rahtikeskukseen East Midlandsin lentoasemalle Isoon-Britanniaan.

”Tämä uraauurtava sopimus on kaikkien aikojen suurin uusiutuvaa lentopolttoainetta koskeva sopimuksemme. Se korostaa kasvavaa ja pakottavaa tarvetta ilmailuun liittyvien päästöjen vähentämiseen sekä sitoutumistamme tähän työhön. Olemme iloisia merkittävästä askeleesta DHL:n kanssa. Se on osoitus yhteisistä tavoitteistamme ja edistää työtämme luoda elinvoimaisempi maapallo lapsillemme”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

”Tämänpäiväinen ilmoitus kuvastaa myös sitä, miten autamme konkreettisesti asiakkaitamme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä vuosittain vähintään 20 miljoonalla CO2-ekvivalenttitonnilla vuoteen 2030 mennessä. Uusiutuva lentopolttoaine on keskeinen tekijä nettonollapäästöjen saavuttamisessa ilmailualalla vuoteen 2050 mennessä. Tavoite edellyttää yhteisiä toimia ilmailun koko arvoketjussa kaikkien sidosryhmien kanssa, ja sen saavuttamiseksi on käytettävä kaikkia saatavilla olevia raaka-aineita ja ratkaisuja.”

”Maailman johtavana logistiikan toimittajana olemme sitoutuneet tarjoamaan ympäristöystävällisiä, vastuullisempia ratkaisuja asiakkaillemme. Uraauurtava uusiutuvan lentopolttoaineen sopimus Nesteen kanssa on merkittävä askel koko ilmailualalla, ja se vahvistaa vastuullisuusohjelmaamme”, sanoo Deutsche Post DHL Groupin toimitusjohtaja Frank Appel. ”Uusiutuvan lentopolttoaineen käyttö on tällä hetkellä ilmailualan keskeisimpiä keinoja vähentää CO2-päästöjä polttoaineen elinkaaren aikana nykyisillä lentokonetyypeillä.”

Vastuullisuusohjelmansa mukaisesti Deutsche Post DHL Group on sitoutunut käyttämään kaikissa lentokuljetuksissa vuoteen 2030 mennessä polttoainesekoitusta, josta 30 % on uusiutuvaa lentopolttoainetta. Nesteen uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan vastuullisesti hankituista, sataprosenttisesti uusiutuvista jätteistä ja tähteistä. Puhtaassa muodossa se voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Siten se pienentää DP-DHL:n hiilijalanjälkeä merkittävästi.

”Jokaisen uusiutuvan lentopolttoaineen sopimuksen myötä tiedostamme yhä vahvemmin valtavan tehtävän, joka meillä on vielä edessämme vaihtoehtoisten, vastuullisten ratkaisujen hyödyntämisessä asiakkaidemme auttamiseksi. Asiakkaamme kysyvät meiltä päivittäin vähäpäästöisistä logistiikkaratkaisuista ja kumppanuuksista kestävämmän tulevaisuuden luomiseksi”, sanoo DHL Expressin toimitusjohtaja John Pearson. ”Uusi sopimus Nesteen kanssa on virstanpylväs tällä matkalla. Haluamme kannustaa uusiutuvan lentopolttoaineen toimittajia kasvattamaan toimitusmääriä. Samalla kehotamme poliittisia päättäjiä nopeuttamaan uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöönottoa EU:ssa ja maailmanlaajuisesti kehittämällä muun muassa laskentamekanismeja, joiden avulla uusiutuvaa lentopolttoainetta voisi ostaa ja käyttää aiempaa joustavammin.”

Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine on jo saatavilla oleva ratkaisu. Sitä voidaan käyttää ns. drop-in-polttoaineena nykyisissä moottoreissa ja lentoasemien infrastruktuureissa ilman niihin tehtäviä lisäinvestointeja. Käynnissä olevat investoinnit Nesteen Singaporen ja Rotterdamin jalostamoihin kasvattavat Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuotuisen tuotantokapasiteetin 1,5 miljoonaan tonniin (noin 1,875 miljardiin litraan) vuoden 2023 loppuun mennessä.

#dhl express #neste
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0