Teollisuus Öljy & Jalostamot
1 min luettu

Neste myy perusöljyliiketoimintansa Chevronille

5/10/2021, 08:12
Neste myy perusöljyliiketoimintansa Chevronille
Neste myy koko perusölyliiketoimintansa. Kuva: Neste
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Neste Oyj on allekirjoittanut sopimuksen perusöljyliiketoimintansa myynnistä Chevron Corporationille, joka on yksi maailman johtavista integroidusta energiayhtiöistä. Sopimukseen kuuluu yhdistelmä osakkeita ja omaisuuseriä, jotka muodostavat Nesteen koko maailmanlaajuisen perusöljyliiketoiminnan. Osana luopumista osapuolet ovat myös tehneet pitkäaikaisen hankintasopimuksen Nesteen perusöljytuotannon toimituksista Porvoosta. Samanaikaisesti Neste on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se poistuu perusöljyihin keskittyvästä yhteisyrityksestä Bahrainissa Bahrain Petroleum Companyn ja Nogaholdingin kanssa.

– Chevron on huippulaatuisten perusöljytuotteiden johtava valmistaja, ja yhtiöllä on siten vahva asema viedä myös NEXBASE-perusöljyliiketoimintaa eteenpäin, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

Sopimusosapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista. Kaupalla ei ole olennaista vaikutusta Nesteen taloudelliseen asemaan. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja muiden kaupan ehtojen täyttymistä, ja sen arvioidaan toteutuvan viimeistään vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä.

Nesteen perusöljyjä on tuotettu Porvoossa sekä Bapcon ja Nogaholdingin kanssa toimivan yhteisyrityksen toimesta Bahrainissa. Chevronin kanssa solmittu sopimus kattaa Nesteen Porvoon perusöljytuotannon tuotantomäärät, sen premium-luokan NEXBASE-tuotemerkin, kaiken tuotemerkkiin liittyvän näkyvyyden sekä maailmanlaajuisen markkinointi- ja jakelualustan. Luopumisen yhteydessä Neste poistuu myös yhteisyrityksestään Bapcon ja Nogaholdingin kanssa eikä Nesteelle jää toimintaa Bahrainiin.

#neste #perusöljy #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0