Infrastruktuuri
2 minuutteja luettu

Neste toimitti American Airlinesille ilmailualan ensimmäisen erän CORSIA-sertifioitua uusiutuvaa lentopolttoainetta

18/07/2022, 07:25
Neste toimitti American Airlinesille ilmailualan ensimmäisen erän CORSIA-sertifioitua uusiutuvaa lentopolttoainetta
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kansainvälinen lentoliikenteen päästöhyvitysjärjestelmä CORSIA (Carbon Offsetting and Reduction Scheme for International Aviation) on hiilidioksidipäästöjen kompensointi- ja vähennysjärjestelmä, jolla vähennetään kansainvälisten lentojen hiilidioksidipäästöjä ja hillitään ilmailun vaikutuksia ilmastonmuutokseen. Sen on kehittänyt kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö ICAO. Ennen tätä toimitusta yksikään lentoyhtiö maailmassa ei ollut vastaanottanut CORSIA-sertifioitua uusiutuvaa lentopolttoainetta.

Neste on tehnyt tiivistä yhteistyötä ilmailualan sidosryhmien kanssa nopeuttaakseen uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöä, ja sillä on pitkäaikainen kumppanuussuhde American Airlinesiin, joka on laivaston koolla mitattuna maailman suurin lentoyhtiö. Molemmat yritykset tukevat CORSIA:n päästövähennystavoitteita. CORSIA:n alainen uusiutuvan lentopolttoaineen sertifiointiprosessi on uusi, joten yritykset päättivät käynnistää pilottihankkeen uusiutuvan lentopolttoaine-erän sertifioimiseksi sekä ymmärtääkseen prosessin tuomia haasteita.

”Uusiutuva lentopolttoaine on laajalti tunnustettu avaintekijäksi, kun pyritään saavuttamaan ilmailualan hiilineutraalin kasvun tavoitteet vuodesta 2020 alkaen ja nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä”, sanoo Thorsten Lange, Nesteen Renewable Aviation -liiketoimintayksikön johtaja. “Pystyimme todistamaan CORSIA-sertifioidun uusiutuvan lentopolttoaineen käyttökelpoisuuden pilottihankkeellamme American Airlinesin kanssa. Saimme myös hyödyllisiä tietoja prosessin luomisesta sekä niistä haasteista, jotka on ratkaistava CORSIA:n käyttöönottamisen mahdollistamiseksi.”

”American Airlines tekee ylpeänä yhteistyötä Nesteen kanssa osoittaakseen, miten uusiutuva lentopolttoaine pystyy täyttämään ICAO:n CORSIA:lle asettamat tiukat vastuullisuusstandardit”, sanoo Jill Blickstein, Head of ESG, American Airlines. ”Yhteistyömme myös osoittaa American Airlinesin asiakkaille, että uusiutuva lentopolttoaine pystyy täyttämään nämä korkeat standardit.”

CORSIA:n vastuullisuuskriteerien noudattaminen vaatii riippumattoman todentamisen ICAO:n hyväksymien sertifiointijärjestelmien perusteella. Neste päätti tavoitella kansainvälisen ISCC-järjestelmän (International Sustainability and Carbon Certification) sertifiointia.

”Yhteistyö American Airlinesin, ISCC:n ja kaikkien muiden mukana olleiden tahojen kanssa oli ehdottoman tärkeää tämän merkkipaalun saavuttamiseksi”, Thorsten Lange jatkaa. ”Kerromme kokemuksistamme ICAO:n tulevassa ympäristöraportissa. Loppujen lopuksihan yhteistyötä tarvitaan kaikkien ilmailualan sidosryhmien kanssa, jotta päästövähennykset voidaan saavuttaa.”

Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine on jo saatavilla oleva ratkaisu, joka voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* fossiiliseen polttoaineeseen verrattuna. Nesteen tuottama uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan vastuullisesti hankituista, sataprosenttisesti uusiutuvista jätteistä ja tähteistä. Sitä voidaan käyttää niin sanottuna drop-in-polttoaineena nykyisissä moottoreissa ja lentoasemien polttoaineiden jakelujärjestelmissä ilman niihin tehtäviä lisäinvestointeja.

*) Laskettu vakiintuneilla elinkaariarvioinnin menetelmillä

#neste
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0