Kiinteistökaupat
1 min luettu

Newsec: Pohjoismaissa niukasti logistiikkakohteita vaikka kysyntää riittäisi

13/10/2021, 13:10
Newsec: Pohjoismaissa niukasti logistiikkakohteita vaikka kysyntää riittäisi
Kuva: Chuttersnap
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Pohjoismaissa kehitetään tänä vuonna yhtä paljon uutta logistiikkatilaa kuin Iso-Britanniassa. Ruotsissa lisää tilaa on tulossa 800 000, Norjassa 350 000, Tanskassa 300 000 ja Suomessa 200 000 neliömetriä. Newsecin mukaan Pohjoismaiden logistiikkakiinteistöjen markkinoilla kysyntä ylittää silti edelleen selvästi tarjonnan.

Yhtiön mukaan spekulatiivista rakentamista on Pohjoismaissa edelleen vähän ja kaavoitukseen liittyy tiukkoja vaatimuksia. Tämän lisäksi monet toimijat edellyttävät suurta ennakkovuokrausastetta ennen projektin aloittamista. Näistä syistä johtuen kohteiden tarjonta on edelleen suhteellisen vähäistä verrattuna muuhun Eurooppaan.

– Pohjoismaat muodostavat Iso-Britannian ja Saksan jälkeen Euroopan kolmanneksi suurimmat logistiikkakiinteistöjen markkinat, mikä luo valtavasti mahdollisuuksia aktiivisille sijoittajille tällä alueella. Analyysimme osoittaa, että Pohjoismaissa on tehty logistiikkakohteiden kehityshankkeita selvästi vähemmän kuin muualla Euroopassa, jopa asukaslukuun suhteutettuna, kertoo Max Barclay, Newsec Advisoryn Pohjoismaiden toimitusjohtaja.

– Vuoden 2021 kiinteistökaupan volyymi Pohjoismaissa nousee kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, ja tämä johtuu osittain logistiikkasegmentin vahvasta vedosta. Newsecin data osoittaa, että logistiikka- ja teollisuuskiinteistöt ovat ulkomaisten sijoittajien näkökulmasta kiinnostavin kiinteistöluokka Pohjoismaissa. Kansainvälisten sijoittajien osuus tämän segmentin kaupoista on Pohjoismaissa 61 prosenttia, Newsec Advisory Finlandin toimitusjohtaja Mikko Tenhola toteaa.

Logistiikkatiloille ei ole kysyntää vain sijoitusmielessä, vaan niille on suuri käytännöntarve, koska Pohjoismaissa välimatkat ovat pitkiä.

#kiinteistösijoittaminen #logistiikkakiinteistöt #newsec
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0