Kiinteistöt Kiinteistökaupat
2 minuutteja luettu

NREP ostaa Vuosaaressa sijaitsevan kauppakeskus Columbuksen Cityconilta

28/10/2021, 07:59
NREP ostaa Vuosaaressa sijaitsevan kauppakeskus Columbuksen Cityconilta
Kauppakeskus Columbus Helsingin Vuosaaressa saa uuden omistajan. Kuva: NREP Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kauppakeskus Columbus Helsingin Vuosaaressa vaihtaa omistajaa. Kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP ostaa vuonna 1996 rakennetun kauppakeskuksen Cityconilta, ja kertoo kaupan olevan osa strategiaa, jolla NREP osallistuu monipuolisesti Helsingin kasvavien kaupunginosien kehittämiseen. Ennen kauppakeskus Columbuksen hankintaa NREP on voittanut myös alueella sijaitsevan Mosaiikkikorttelin kehittämiskilpailun yhdessä Bonava Suomen kanssa.

Kauppakeskuksen bruttokauppahinta on noin 106,2 miljoonaa euroa, mikä ylittää kohteen vuoden vaihteen kirja-arvon noin 10 miljoonalla eurolla. Kaupan odotetaan toteutuvan vielä vuoden loppuun mennessä.

– Uskomme että ihmisillä on nyt ja tulevaisuudessa tarve tehdä päivittäiset ostoksensa omassa kaupunginosassaan ja virkistyä lähellä kotia. Kaupunki on asettanut Itä-Helsingille kunnianhimoiset kasvutavoitteet, joten sujuvilla arjen palveluilla ja kohtaamispaikoilla tulee olemaan alueella entistä enemmänkysyntää, NREPin johtaja Joonas Lemström sanoo.

Columbus on 22 000 neliömetrin laajuinen kauppakeskus, jota laajennettiin vuonna 2005. Kiinteistön energiaratkaisujen osalta siirtyminen kohti kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä on aloitettu. BREEAM- sertifiointiprosessi on aloitettu jo edellisen omistajan toimesta, ja NREPin tarkoituksena on jatkaa työtä. Aurinkopaneelien asennusprojekti on käynnissä. Lämmitykseen, ilmastointiin ja ilmanvaihtoon liittyviä hankkeita toteutetaan tulevien vuosien aikana osana pitkän aikavälin ylläpitosuunnitelmaa.

NREP omistaa myös muita kaupunginosien kauppakeskuksia, ja se on viimeisimpänä uudistanut kauppakeskus Duoa Tampereella ja Arabian kauppakeskusta Helsingissä. NREP uskoo Columbuksen olevan heille vakaa ja turvallinen sijoitus.

– Columbuksen kauppakeskus on erinomainen lisä NREPin Nordic Income+-rahastoon, jossa haemme turvallista ja tasaista kassavirtaa tuottavia kiinteistöjä, Lemström sanoo.

Vuosaari on metrolinjan päätepysäkki ja aseman kautta kulkee päivittäin lähes 30 000 matkustajaa. Vuonna 2020 Columbuksessa asioi noin 5,7 miljoonaa kävijää.

#citycon #columbus #helsinki #nrep #talous #vuosaari
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0