Infrastruktuuri
1 min luettu

NYAB:lle mahtihanke Kiirunaan

5/05/2023, 03:01
NYAB:lle mahtihanke Kiirunaan
Infranord on Ruotsin suurin rautatieurakoitsija ja yksi suurimmista toimijoista Norjassa. Yritys on kokonaan Ruotsin valtion omistuksessa.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

NYAB allekirjoittaa kaksi sopimusta Infranordin kanssa infrastruktuurihankkeiden toteuttamisesta Kiirunan kunnassa.

NYAB suorittaa maanrakennustyöt rautatiehankkeissa ”Vaihteiden vaihdot ja rautatieaseman laajennus, välillä Linaälv-Kalixfors” ja ” Pohjois-Kiirunan infrastuktuurihanke, BEST Ny Sjöbangård Kiruna”.

Infranord on Ruotsin suurin rautatieurakoitsija ja yksi suurimmista toimijoista Norjassa. Yritys on kokonaan Ruotsin valtion omistuksessa.

Vaihteiden vaihdot ja rautatieaseman laajennus, välillä Linaälv-Kalixfors -hanke käsittää yhdentoista ratavaihteen rakentamisen malmirataan, kolmen aseman laajennuksen ja kahden risteyksen siirtotyöt.

Tarkoituksena on mahdollistaa junien kohtaaminen ja vaihteiden sijoittaminen suorille raiteille. Pohjois-Kiirunan infrastruktuurihanke on osa rakenteilla olevaa Sjöbangård hanketta. Hankkeen toteuttamista varten rakennetaan erillinen rakentamiselle varattu rata.

LKAB:n rautamalmin louhinta etenee yhä syvemmälle Kiirunan kaivoksessa ja LKAB:n ja alueen väliset väylät on uusittava.

NYAB toteuttaa, näiden juuri allekirjoitettujen sopimusten kanssa samanaikaisesti, LKAB:n puolesta myös kaksi muuta infrahanketta. Näiden neljän rautateihin kohdistuvien sopimusten yhteisarvo on merkittävä ja samanaikaisesti toteutettuna niissä saavutetaan synergia- ja muita etuja.

”Olemme kiitollisia Infranordin osoittamasta luottamuksesta. Tunnemme hyvin alueella vallitsevat olosuhteet ja viereisen kaivostoiminnan, tie- ja rautatieliikenteen huomioimisen tärkeyden. Tavoitteenamme on yhteistyössä Infranordin kanssa saavuttaa korkea laatu ja luovuttaa kaksi asiakkaan odotukset ylittävää projektia, kertoo NYAB:n varatoimitusjohtaja Mikael Ritola.

#infra #kiiruna #lkab #malmirata
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0