Teollisuus Automaatio
1 min luettu

Ohjelmistoyritys Congrid ja SRV kehittävät yhdessä ratkaisuja, joilla helpotetaan työmaiden arkea

11/08/2022, 09:10
Ohjelmistoyritys Congrid ja SRV kehittävät yhdessä ratkaisuja, joilla helpotetaan työmaiden arkea
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

”Rakensimme työkalun yhdessä SRV:n aloitteesta, ja kuuntelimme heidän toiveitaan läpi työkalun rakentamisen. Näin saimme sovelluksen, joka on käyttäjien näkökulmasta mahdollisimman helppokäyttöinen ja toimiva.”

Kuivaketju10 (KK10) on toimintamalli, joka vähentää home- ja kosteusvaurioiden riskiä rakennusprosessin aikana. Toimintamallin tarkoituksena on varmistaa, että rakennushankkeessa otetaan huomioon kymmenen tärkeintä kosteusvaurioiden riskitekijää.

KK10-mallin on kehittänyt Rakentamisen Laatu RALA ry, ja malli on saatavilla heidän oman sähköisen järjestelmänsä kautta. Monilla työmailla käytetään laadun- ja turvallisuudenhallintaan pääsääntöisesti Congridin sovellusta, jonka takia SVR halusi integroida KK10-toimintamallin Congridiin.

”Näin työmailla ei tarvitse käyttää montaa erillistä järjestelmää, jotka eivät keskustele keskenään. Kaikki tarvittava löytyy nyt yhden ohjelmiston alta”, Ruusunen sanoo.

SRV on pilotoinut KK10-sovellusta työmaillaan hyvällä menestyksellä.

”Congridin kanssa tuotettu ratkaisu on tuonut työmaalle helpon tavan hallita Kuivaketju10:n todentamistehtäviä samassa järjestelmässä, jossa kaikki muukin työmaan todentaminen tapahtuu”, SRV:n kehitysinsinööri Mika Piiroinen sanoo.

”Congridissa saamme nyt seurattua myös Kuivaketju10:n suunnittelutehtäviä, eli koko prosessi on täällä hallussa. Tärkeintä on, että saamme helpotettua työmaidemme arkea.

#congrid #srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0