Infrastruktuuri
1 min luettu

Ongelmia Kruunuvuorensillan perustusten rakentamisessa

29/09/2022, 07:15
Ongelmia Kruunuvuorensillan perustusten rakentamisessa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kruunuvuorensillan kannatinpylvään rakentaminen on puolestaan osoittautunut työlääksi. Pylonin perustuksia tehdessä merenpohjasta on irronnut odotettua enemmän kalliota. Lisäkustannuksia on odotettavissa.

Ongelmat pylonin kanssa aiheuttaa ylimääräistä työtä perustuksia rakennettaessa: irronnutta ainesta pitää poistaa, tutkimuksia pitää tarkentaa ja betonimäärää pitää kasvattaa.
Kruunusillat-allianssin kokouksessa elokuussa, todettiin silloin jo, että kustannusten nousu on ollut aiempaa ennustetta voimakkaampi.
”Eniten ennusteeseen vaikuttaa teräksen ja muiden metallien yleinen hintakehitys. Useiden kustannuslajien kehitys on taittunut ja saattaa kehittyä ennustetta suotuisammin tulevina kuukausina. Toisaalta on myös merkkejä esim. polttoaineiden ja
energian hinnan ennakoitua suuremmista nousuista”, totesi Allianssin johtoryhmä ennekuin ongelmat kannatinpylvään kanssa ilmestyivät.
Näkymä ja ennuste on siis tällä hetkellä merkittävän epävarma.

Raijoittavat tekijät

Suomen pisimmän sillan rakennustyöt Helsingin Kruunuvuorenselällä jatkuivat lokakuun alusta ilman rajoituksia, koska meritaimenen vaellusaikaan liittyvä rajoitus päättyy.

Ennen elokuun puolivälissä alkanutta vaelluskalarajoitusta siltatyömaalla saatiin sillan välitukien kaikki 84 paalua asennettua, raudoitettua ja betonoitua. Lisäksi viime kuukausina siltakannen teräsrakennetta on siirretty tunkkaamalla paikalleen jo yli 120 metriä.

Syksyn ja talven aikana jatkuu myös sillan välitukien rakentaminen ja siltakannen teräsrakenteen tunkkaus.

Seuraava töitä rajoittava tekijä – mahdollisen kovan talven lisäksi – on lintujen pesimäaikaan liittyvät rajoitukset, jotka alkavat 1. huhtikuuta.
Tavoitteena on, että raitiotie avautuu matkustajaliikenteelle vuonna 2027. 

#kruunusillat-allianssi #kruunuvuoren silta
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0