Uutiset
2 minuutteja luettu

Onnistuneet messut - vilkkaasti kauppaa neljän vuoden tauon jälkeen

7/10/2022, 08:05
Onnistuneet messut - vilkkaasti kauppaa neljän vuoden tauon jälkeen
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Suomen suurin rakennus- ja talotekniikka-alan tapahtuma FinnBuild kokosi alan ammattilaiset Helsingin Messukeskukseen 4.-6.10.2022. Uutuustuotteissa ja rakennusalan innovaatioissa korostui energiansäästö, ilmanpuhdistus ja erilaiset tuottavuuteen vaikuttavat järjestelmät. Vihreä siirtymä muuttaa rakennusalaa nyt vauhdilla vähäpäästöisempään suuntaan.

Tapahtumassa vieraili lähes 18 000 ammattilaista, jotka tutustuivat innolla tuotteisiin ja seurasivat ajankohtaisia puheenvuoroja ja tietoiskuja.
FinnBuild-tapahtuman näytteilleasettajat olivat erityisen tyytyväisiä aktiiviseen kävijäjoukkoon, jotka tutustuivat innokkaasti tuotteisiin ja verkostoituvat.
”Vaikka rakennusalan toimintaympäristö on tällä hetkellä erittäin haasteellinen, oli tunnelma siitä huolimatta erittäin positiivinen ja saimme paljon myös uusia kävijöitä, mikä on erinomainen asia niin tapahtumalle kuin sen yrityksille”, sanoo Jussi Kivikari Helsingin Messukeskuksesta.
Gebwell Oy:n markkinointipäällikkö Saima Havukaisen mielestä parasta olivat kasvokkain kohtaamiset pitkän tauon jälkeen ja se, että kävijöitä osastolla riitti tasaiseen tahtiin. Enervent Zehnder Oy:n myyntijohtaja Ronni Laaksosella oli erittäin vilkkaat kolme päivää hänen esitellessään ilmanvaihtoon liittyvää uutuustuotetta. Hänen mielestään kävijät olivat kiinnostunutta porukkaa ja esittelyjä oli hienoa tehdä kasvotusten.

3D-printtausmikrotehdas ja kiertotalousbetoni

Keskiviikkona 5.10. järjestetyssä Rakennuslehti Awards -tilaisuudessa palkittiin muu muassa Vuoden työmaa, Vuoden nuori RILiläinen ja Vuoden nuori rakennusmestari. FinnBuild Highlightsien terävimpään kärkeen ylsi Hyperion Roboticsin 3D-printtausmikrotehdas ja kiertotalousbetoni. Yhdeksän Highlightsia sai osakseen kiitettävästi huomiota.

SPAN-puusiltakilpailun voitot Turun AMK:n

SPAN-puusiltakilpailuun osallistui kolme joukkuetta, kaksi Turun ammattikorkeakoulusta ja yksi Aalto-yliopistosta. Esteettisimmän sillan tittelin sai Siltamaakarit. Heidän siltansa palkittiin 1500 euron stipendillä ja voittoa perusteltiin siroudella ja tarkalla viimeistelyllä. Joukkue, jonka sillan ennalta arvioitu kantavuus on lähimpänä koestuksen tulosta, oli niin ikään Siltamaakareiden silta, joka palkittiin 1500 euron stipendillä. Kantavuuden ero alkuperäiseen laskelmaan oli 13,2 prosenttia.
Siltakeisareiden silta oli koestuksen tuloksena kestävin ja sai 2000 euron stipendin. Sillan kantavuus oli 254,1 kg. Aalto-yliopiston joukkue Vääntö sai tuomaristolta erityismaininnan turvallisimman sillan suunnittelusta, sillä kestävyys oli yli 50 prosenttia parempi kuin laskelmissa.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0