Infrastruktuuri
1 min luettu

OP:n eräpäivättömälle infrastruktuurirahastolle 158 miljoonaa euroa

13/08/2021, 11:35
OP:n eräpäivättömälle infrastruktuurirahastolle 158 miljoonaa euroa
Tuomas Virtala, OP Yrityspankin omaisuudenhoidon johtaja. Kuva: OP Ryhmä
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Aidosti pitkäaikaiselle rahastotoimijalle oli selkeä tilaus markkinoilla, ja palaute infrastruktuurirahastosta on ollut erittäin myönteistä – kotimaisuus sekä halu varmistaa infrastruktuurin suomalainen omistajuus puhuttelevat sijoittajia ja infratoimijoita. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kertoo OP Yrityspankin omaisuudenhoidon johtaja Tuomas Virtala.

OP Suomi Infra on markkinoiden ensimmäinen kotimainen vaihtoehto eräpäivättömien infrastruktuurirahastojen joukossa.

Rahaston ensimmäisen varainhankintakierroksen sijoitussitoumukset kerättiin suomalaisilta ammattimaisilta sijoittajilta. Vaikka jo ensimmäinen varainhankintakierros keräsi rahastoon 158 miljoonaa euroa, niin matkaa asetettuun 300 miljoonan euron tavoitesummaan on vielä jäljellä.

OP Suomi Infra -rahasto (OP Suomi Infra Ky), jonka salkunhoitajana toimii OP Varainhoito ja neuvonantajana Access Capital Partners, tekee sijoituksia esimerkiksi sähkönjakeluun, lämmöntuotantoon ja -jakeluun, uusiutuvaan energiaan, liikenteeseen, tietoliikenteeseen sekä vesihuoltoon.

Op Suomi Infra on jo yhdessä Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n  kanssa perustanut yhteishankeyritys Neve Arctic Infran, jonka tavoitteena on sijoittaa infrastruktuurikohteisiin Pohjois-Suomessa. Yhteishankeyritys haluaa taata infrastruktuurin pysymisen kotimaisessa omistuksessa sekä turvata laadukkaan operatiivisen liiketoiminnan.

#infrastruktuurirahasto #napapiirin energia ja vesi oy #neve arctic infra #op #op suomi infra
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0