Kiinteistöt Asunto-osakeyhtiöt
2 minuutteja luettu

Osa taloyhtiöistä jäämässä paitsi sähköautojen latauspisteiden tukirahoista

13/10/2021, 09:13
Osa taloyhtiöistä jäämässä paitsi sähköautojen latauspisteiden tukirahoista
Kuva: Kiinteistöliitto
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kiinteistöliitto on puuttumassa peliin nyt, kun valtion tukirahat sähköautojen latauspisteiden asentamiseksi ovat loppumassa kesken vuoden. Ensi vuonna latauspisteiden rakentamiseen myönnettävän tuen ehdot ovat kiristymässä, mikä tarkoittaisi, että ne taloyhtiöt, joiden hakemuksille ei riitä tukirahaa tämän vuoden budjetista, saisivat ensi vuoden sääntöjen puitteissa vähemmän tukea kuin mihin he ovat suunnitelmissaan varautuneet.

– Nyt vaarana on siis se, että vielä tänä vuonna hakemuksensa jättävät taloyhtiöt saavatkin avustusta ensi vuoden ehtojen mukaan eli vähemmän kuin ovat suunnitelmissaan varautuneet saamaan, ja osa taloyhtiöistä ei saisi avustusta ollenkaan. Tämä aiheuttaa huomattavia vaikeuksia vireillä oleville sähköautojen latauspistehankkeille, Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen sanoo.

Kiinteistöliitto esittää, että valmisteilla olevaan valtion neljänteen lisätalousarvioon otettaisiin 3,5 miljoonan euron lisämääräraha asuinrakennusten sähköisen liikenteen infrastruktuurin edistämiseen. 3,5 miljoonan euron summa perustuu asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus ARAN arvioon, jonka mukaan loppuvuoden aikana tukirahoja tarvittaisiin vielä 3,0 – 3,5 miljoonaa euroa, jotta kaikille tämän vuoden aikana tukihakemuksensa jättäville voitaisiin myöntää tukea nyt voimassa olevien avustusehtojen mukaisesti.

Kiinteistöliitto ehdottaa myös, että vaihtoehtoisesti vuoden 2022 talousarvioesityksen perusteluita tulisi muuttaa siten, että vuonna 2021 ARAlle jätettyihin avustushakemuksiin sovellettaisiin vuoden 2021 avustusehtoja. Lisäksi vuodelle 2022 varattavaa määrärahaa tulisi liiton mielestä korottaa 3,5 miljoonaa euroa.

Valtio on tukenut vuodesta 2018 lähtien sähköautojen latauspisteiden toteuttamista asunto‐osakeyhtiöissä ja vuokrataloyhtiöissä.

#kiinteistöliitto #latauspiste #sähköautot #tuki
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0