Rakentaminen
1 min luettu

Oulunkylän tekojääkenttä ja jäähalli uudistetaan perusteellisesti

18/04/2024, 09:07
Oulunkylän tekojääkenttä ja jäähalli uudistetaan perusteellisesti
Kuva: Sami Saastamoinen
Toimitus Toimitus
Like 0

Työ käynnistyy kesällä 2024. Jäähallin kylmäjärjestelmä uusitaan kokonaan ja siirrytään hybridilämmitykseen, jossa yhdistyvät maalämpö ja kylmäjärjestelmän lauhdelämmön talteenotto. Tekojään putkistot vaihdetaan uusiin.

Oulunkylän liikuntapaikka on erittäin suosittu kohde pääkaupunkiseudulla. Sen tekojääkentällä on vuosittain noin 60 000 käyntikertaa ja jäähallissa sekä lähellä sijaitsevissa kunto- ja liikuntasaleissa toiset 60 000.

− Euroopan, mahdollisesti koko maailman, suurin tekojää on palvellut jo miltei 50 vuotta, ja nyt on jo korkea aika tehdä sinne peruskorjaus. Kun luonnonjäiden pitäminen luistelukunnossa on talvi talvelta haastavampaa, tekojääratojen merkitys kaikkien liikunnassa korostuu entisestään. Remontissa uusitaan tekniikkaa tämän päivän tasolle ja tarpeisiin, mutta esimerkiksi suojellut ominaispiirteet, kuten betoniset valotolpat ja jään päällä roikkuvat valot säilyvät paikoillaan. Näin ollen jatkossakin Oulunkylän upea arkkitehtuuri pääsee hienosti esille, kertoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki. 

#helsingin kaupunki #helsinki #oulunkylä
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0