Energia
1 min luettu

P2X Solutions sai hakemansa tuen Harjavallan vedyntuotantolaitokseen

20/12/2021, 14:43
P2X Solutions sai hakemansa tuen Harjavallan vedyntuotantolaitokseen
Kuva: petrmalinak/Shutterstock.com, P2X Solutions
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

P2X Solutionsilla on suunnitteilla noin 70 miljoonan euron suuruinen investointi vihreän vedyn tuotantolaitoksen rakentamiseksi Harjavaltaan. Yritys on nyt saanut työ- ja elinkeinoministeriöltä hankkeeseen noin 26 miljoonan euron suuruisen tuen ja lisäksi Ilmastorahasto on myöntänyt yhtiölle 10 miljoonan euron pääomalainan.

Rahoitusta hankkeelle tulee myös yritysyhteistyön kautta, sillä pari viikkoa sitten Enersense International allekirjoitti sopimuksen 13–18 miljoonan euron sijoituksesta vihreän vedyn tuotantoyhtiöön.

– Työ- ja elinkeinoministeriön tukipäätös sekä Ilmastorahaston rahoituspäätös ovat tärkeitä askeleita kohti vihreän vedyn tuotannon aloittamista Suomessa. Vihreä vety ja sen jatkojalosteena valmistettavat uusiutuvat synteettiset polttoaineet ovat avain muun muassa teollisuuden ja liikenteen merkittäviin päästövähennyksiin erityisesti kohteissa, joita on vaikea sähköistää. Valtion mukaantulo sekä sijoittajien ja kumppaneidemme panostukset kertovat vahvasta ja laajasta luottamuksesta toimintaamme kohtaan sekä yhteisestä tahdosta saavuttaa puhtaampi tulevaisuus. Nyt luomme vihreän vedyn markkinaa, varmistamme pysymisemme muun Euroopan tahdissa ja kuljemme kohti päästötöntä hyvinvointiyhteiskuntaa, P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit sanoo.

Harjavallan Suurteollisuuspuistoon suunnitteilla olevan vihreän vedyn tuotantolaitoksen kapasiteetti on 20 megawattia. P2X Solutionsin tavoitteena on aloittaa laitoksen rakentamistyöt Harjavallassa syksyllä 2022 ja laitoksen käyttöönotto on suunniteltu vuoden 2024 ensimmäiselle vuosipuoliskolle. Yhtiön tarkoituksena on toteuttaa samalla konseptilla myös muita vihreän vedyn tuotantolaitoksia.

#harjavalta #investointituki #p2x solutions oy #tuki #vety #vihreä vety
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0